HomeFeaturedFocusNoi detalii despre Google Glass: conceptul începe să prindă formă

Noi detalii despre Google Glass: conceptul începe să prindă formă

image

La începutul săptămânii au avut loc cele două evenimente Google dedicate dezvoltatorilor și în care s-a prezentat sub NDA proiectul Google Glass. Dacă vă amintiți, e vorba despre ochelarii misterioși ce beneficiază de display, cameră video, microfon, conexiune la internet etc. aducând serviciile Google mai aproape de utilizator.

Primul material video de prezentare a proiectului a fost destul de sugestiv: un tip de plimbă printr-un oraș și pe lentila ochelarului primește în timp real informații despre locații, vreme, email, hărți etc. Ne-a lăsat să sperăm că iese ceva foarte fain.

Acum, Google vine cu un nou video în care dă și mai multe detalii despre proiect: nu numai că arată bine, dar începe să fie și funcțional.

Pe scurt, ochelarii Google Glass sunt un produs capabil să preia comenzi vocale de la utilizator, să le transforme în instrucțiuni pentru sistemul de operare Android și să le proceseze, afișând pe display informația cerută și/sau transmițând-o prin mesaje audio.

Dacă focusul pe anul 2013 va fi proiectul Glass și vom asista la salturi spectaculoase, nu m-ar mira ca participanții de la Google I/O 2013 să plece acasă nu cu un Nexus ci cu o pereche de Google Glasses.

E greu să nu te entuziasmezi când vezi astfel de concepte. La fel de bine, după ce termini visarea te întorci la realitate și îți dai seama că ceea ce sună bine în teorie are multe probleme funcționale la nivel de adopție în masă.

Google nu se sperie de așa ceva și cred că va face tot posibilul să dea drumul unui nou trend: gașca celor ce umblă cu ochelari cu o singură lentilă. Glassiștii.

Pentru asta a pornit deja un program masiv de marketing în care invită orice american să vină cu o idee de aplicație Glass și cine e cel mai inventiv va primi în schimb accesul la Google Glass.

Nu este așa că v-ar tenta și pe voi?

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep