HomeFeaturedFocus70 miliarde de aplicații mobile vor fi descărcate în 2013: 50% Android

70 miliarde de aplicații mobile vor fi descărcate în 2013: 50% Android

image

ABI Research spune că în 2013 vor fi descărcate peste 70 de miliarde de download-uri de aplicații pentru mobile, o cifră suficientă să aducă fiecărui om de pe Pământ câte un download, dacă ar avea smartphone sau tabletă. Mai mult de 50% dintre download-urile de aplicații vor fi din Google Play în timp ce doar 41% vor aparține App Store. Rămâne o cifră extrem de mică pentru ceilalți – Windows Phone, BlackBerry și alții.

Interesant este că pe iOS, din cele 48% dintre download-urile făcute, doar 33% sunt de pe iPhone, restul aparținând tabletelor. Pe scurt, aproape 35 miliarde de download-uri de aplicații sunt date jos din Play Store și doar vreo 29 de miliarde din iOS. Vorbim de un număr imens de download-uri care aduc profituri uriașe către Apple și Google.

La polul opus, doar 17% din download-urile din Android Play Store vor merge pe tablete. Diferența de utilizare a tabletelor Android/iOS este imensă și arată că oricât ar încerca Google și Microsoft să schimbe ceva din piața asta, Apple domină fără drept de apel.

Un alt aspect interesant ce reiese din studiul ABI Research este legat de proporția importantă pe care tabletele Kindle Fire le au în ceea ce privelte numărul de download-uri de aplicații din Android Play Store.

De obicei prognozele astea se adeveres și uneori chiar trec peste. Cu o astfel de piață potențială parcă îți vine să te apuci de scris aplicații de mobil.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep