HomeFeaturedFocusGoogle oprește serviciul Reader

Google oprește serviciul Reader

image

1 iulie 2013 e o dată la care multe servicii Google se vor opri. Despre sincronizarea Exchange a GMAIL-ului am scris deja. Astăzi e rândul Google Reader să își primească anunțului sfârșitului. Google Reader este platforma Google, integrată în GMAIL, prin care utilizatorii puteau să își gestioneze feed-urile și să le parcurgă într-o manieră simplă, direct din browser-ul de pe desktop sau mobil.

Puterea Reader consta nu neapărat în disponibilitatea sa în cloud ci mai degrabă în faptul că putea fi folosit de clienți de RSS pentru preluarea instant a surselor de știri personalizate – eu unul mă foloseam de Reader doar în acest scop.

Reader este un produs Google Labs din 2005 ajungând să aibă o popularitate importantă între utilizatorii de GMAIL Pentru că permitea partajarea de informații între prieteni, comentarea știrilor – o soluție de socializare pe placul multora. Probabil din cauza asta s-au pornit o grămadă de petiții (care nu prea folosesc la nimic) pe internet care cer Google renunțarea la decizie.

E totuși ceva ce lumea nu înțelege: Google nu oprește produse fără un motiv întemeiat. Și dacă au decis că Reader trebuie oprit, trebuie să fi avut o motivație puternică. UItându-ne atent în curtea Google, observăm rapid care e explicația: Google+. Un serviciu similar de socializare în care informația trebuie să circule la fel de rapid și să poată fi distribuită, comentată, personalizată de către prieteni. Cu Goole+ aflat într-un con de umbră și fără creșteri importante în popularitate, Google încearcă o revigorare. Prin închiderea Google Reader se așteptau probabil la o migrare importantă a utilizatorilor către noul serviciu.

Deocamdată lucrurile nu stau așa cum sperau: alternativa Feedly a câștigat în doar câteva zile peste 500 000 de utilizatori, majoritatea supărați pe decizia de renunțare la Google Reader.

Voi foloseați Reader? Vă afectează în vreun fel închiderea sa?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep