HomeFeaturedFocusIncă o amendă pentru Microsoft în Europa

Incă o amendă pentru Microsoft în Europa

image

De pare că sfârșitul lunii martie va aduce încă o amendă pentru compania din Redmond: conform unui raport publicat de Reuters, o nouă încălcare a reglementărilor antitrust este în curs să fie sancționată de către UE. Încă nu se știe exact pe ce temă – în octombrie anul trecut s-a discutat intens în UE despre implementarea defectuoasă a ”ballot screen-ului” în Windows 7 SP 1 prin care utilizatorilor li se propun și alte browser-e în afară de Internet Explorer atunci când pornesc prima dată sistemul de operare Windows.

Până acum s-a spus că nu există baze legale pentru care Microsoft să fie amendată în privința asta – s-a dat vina pe o eroare de implementare (voită probabil din partea Microsoft). Dacă raportul Reuters este adevărat, atunci sunt șanse mari ca sancțiunile să vină pe acest caz.

Dacă acum 10 ani amenda imensă plătită de Microsoft ca urmare a încălcării reglementărilor antitrust din Europa (497 milioane EUR) nu a fost o problemă majoră pentru companie, s-ar putea ca o reeditare să fie resimțită puternic într-un moment în care abia și-a regăsit stabilitatea financiară.

via reuters

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep