HomeFeaturedFocusPrimul leak de Windows Blue (build 9364) în acțiune

Primul leak de Windows Blue (build 9364) în acțiune

image

Windows Blue, update-ul din vară al lui Windows 8 care nu este nici SP dar nici Windows 9, are deja un leak pe net și mai multe demo-uri video. În cel de mai jos vedeți noua interfață, accesată într-o mașină virtuală via Remote Conection.

Câteva imagini de pe Winforum arată că Windows Blue, la fel ca Windows Phone 8 va ști să folosească tile-uri de mai multe dimensiuni, că opțiunile de personalizare a interfeței sunt aduse direct în zona charms. Snap Views, funcția pe care o știm de pe vremea lui Windows Vista revine în variantă METRO, permițând acum folosirea unei împărțiri de 50/50 nu de 33/66 ca până acum. Windows Blue va putea folosi până la 4 aplicații alăturate pe un singur ecran.

Apar și aplicații METRO (Modern UI) noi: Alarms, Calculator cu facilități extinse, un modul gen Movie Maker (Movie Movements după numele actual din Blue). Funcționarea lor e limitată în versiunea scăpată pe net.

TheVerge a făcut un material chiar fain despre Blue:

Mi se pare mie sau Microsoft începe să dea puțin înapoi legat de Modern UI?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

10 COMENTARII

  1. @Ioane cred ca era cu 2Gb RAM daca nu ma insel…suficient cat sa rulezi inclusiv masini virtuale. SSD-ul ii important dar pana se face incarca in cache fisierele. Au copiat (nu’s daca bine) sistemul de buffering din unix-uri…cel putin in linux…cu 4 Gb RAM…dupa vo o 2 ore nu mai ai nevoie de hdd…

  2. @Ioane pai si ala era cu cpu atom (sau nu…nu mai stiu). Any way…la cat ii de simpla interfata…trebuia sa zburde si pe un XT. Cand am vazut prima data interfata si am citit de ea…la cat ii de banala…ma asteptam la viteze colosale. Si intradevar…se misca superb cand ii goala…si ii interfata default (asta pe un Nokia Lumia 610 parca)…dar cand deja pui ceva pe ea ce clipare…s-a terminat.

  3. @bolovan
    Serioux?! puteai sa vezi si tu un produs mai … serios. Incearca Asus VivoTab cu ATOM. Se misca super ok.

    si da, iti dau dreptate: de la idee si pana la implementare au aparut (iarasi) schimbari radicale.

  4. @Ioane da…un serioux cu procesor atom. Foarte dezamagit. M-am dat cu ceva vreme inainte pe un samsung…
    Ideea de la care a pornit Microsoft-ul ii foarte faina:
    Facem o chestie extrem de simpla, ca sa fie rapida, fara prea multe decoratii, cu buguri putine si punem pe tapet cat mai multe.
    Problema ii ca a iesit fix pe invers: se misca groaznic cand ai mai multe dreptunghiuri animate, extrem de inutil si iritant facute, irigid…intr-un cuvant…o implementare de tot maroul.

  5. @Ioane asta ca asta…ce sunt curios…o sa mai fie compatibil cu vechile aplicatii pt metro?
    Una peste alta, programatorul de la microsof are mult de lucru. Oare el face si alfa-testing (ca beta testing stim cine face…)
    Ma tot uit pe filmulete…si discut cu oamenii de aici…grrr…increidibl de incomod si prost gandit.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep