HomeFeaturedFocusA ieșit 3DMark for Android, pentru gamerii de pe smartphone și tabletă

A ieșit 3DMark for Android, pentru gamerii de pe smartphone și tabletă

1

Futuremark a lansat astăzi prima versiune pentru suita sa de benchmark 3DMark pentru Android. Cu ajutorul ei se pot realiza benchmark-uri pentru tablete, smartphone-uri și chiar laptop-uri cu Android în vederea comparării performanței lor cu alte produse similare, de pe celelate platforme.

3DMark pentru Android e realizat în colaborare cu Broadcom, Imagination Technologies, Intel, NVIDIA, Qualcomm și dă drumul competiției de benchmark și pe Android. Vă amintiți probabil cum în urmă cu 7-8 ani orice nou PC treabuia obligatoriu să ruleze 3DMark pentru a vedea unde se situează din punct de vedere performanță?

3

Acum o să facem același lucru pe Android, iOS, Windows și Windows RT. Zona de interes de mută către dispozitivele mobile. De ce să nu avem și aici mijloace de referință?

O nouă generație de utilizatori este în creștere: pasionații de jocuri pe terminalele mobile. Pentru ei, 3DMark de Android o să fie instrumentul ideal de măsurare și clasificare a produselor.

Variantele de 3DMark pentru Windows RT și Apple iOS vor fi lansate ulterior în decursul lui 2013.

Versiunea de Android a 3DMark include două teste: ICE STORM și ICE STORM EXTREME, ambele bazate pe OpenGL ES 2.0.
Ice Storm testează aparatul din punct de vedere CPU și GPU la rezoluție normală, varianta EXTREME ducând rezoluția la 1080p cu o calitate mai bună a imaginii.

2
3DMark e disponibil deja pentru download: http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark

 

De curiozitate, ce scoruri obțineți?

Eu am 5024 de puncte în ICE STORM pe un LG Optimus G E975 – cred că e primul rezultat înregistrat cu acest aparat. Pentru ICE STORM EXTREME punctajul s-a oprit la 4361.

Cel mai rapid aparat înregistrat este un Aquos Phone Zeta, cu 11105 puncte.

4

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. @Daniel Chetroni
    Ma astept ca in cursul zilei de azi sa se schimbe clasamentele. Pana ieri doar un grup restrans de utilizatori au avut acces la 3DMark pentru Android in perioada de pre-release. Acum, cu disponibilitatea generala scorurile vor creste in timp real.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep