HomeFeaturedFocusBug în Viber ce conduce la ocolirea lock screen-ului pe Android

Bug în Viber ce conduce la ocolirea lock screen-ului pe Android

image

Cunoașteți probabil cu toții aplicația de mesagerie și chat voice, Viber, al cărei start bun pe iOS s-a materializat și într-o cotă de piață foarte bună și pe Android. Zilele trecute a fost descoperit un bug critic, a cărui exploatere duce la posibilitatea de acces direct pe Android-ele ce au Viber instalat, chiar și atunci când lock screen-ul este activ. Compania Bkav a prezentat modul în care acest lucru e posibil. E nevoie doar să se cunoască numărul de telefon al smartphone-ului Android țintit și să se trimită mesajul compromițător ce afișează o informație pe ecran. Chiar dacă există lockscreen-ul activ, mesajul e afișat. Dacă se mai trimite încă unul, setarea lock screen poate fi ocolită și să se obțină accesul complet la telefon.

Bug-ul e important și cu toate astea nu e chiar așa de periculos din simplul motiv că hacker-ul trebuie să aibă acces fizic la telefon. Și dacă oricum are acces fizic, multe lucruri se pot întâmpla, așa că nu mai contează dacă Viber are versiunea cu bug sau nu.

După ce au fost informați despre eveniment, cei de la Viber au reparat rapid problema și au pus o versiune nouă în Play Store. Mergeși și descărcați-o, doar ca să fiți siguri că nu sunt probleme pe Android.

UPDATE: Viber a reacţionat rapid şi a remediat bug-ul în foarte scurt timp. APK-ul pentru Viber de Android ce conţine patch-ul se descarcă de aici: http://download.viber.com/viber.apk

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Hi,
    I am an official representative from Viber Media.

    We care a lot about our users’ security. We worked around the clock to fix this security glitch and already a few days ago we released a fixed version for this problem. It is available for download at: http://download.viber.com/viber.apk
    We kindly ask that you update your article and let your users know of this important news. We will of course make sure that such glitches do not reoccur.

    For any other questions/concerns, please don’t hesitate to contact us.

    the Viber Team.

    ====================

    hi,
    Sunt un reprezentant oficial din Viber Media.

    Ne pasă foarte mult despre securitatea utilizatorilor noștri. Am lucrat non-stop pentru a rezolva această glitch de securitate și deja de câteva zile în urmă am lansat o versiune fix pentru această problemă. Acesta este disponibil pentru download la: http://download.viber.com/viber.apk

    Va rugam să vă actualizați articolul tau si lasa utilizatorii cunosc acestei știri importante. Noi, desigur, va asigura că aceste erori nu reapara.

    Pentru orice alte întrebări / nelămuriri, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

    Echipa Viber.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep