HomeFeaturedFocusLa cafea cu Tim Cook. Pe bani. Muuulți bani!

La cafea cu Tim Cook. Pe bani. Muuulți bani!

timcook

Atât de mulți încât, dacă mă uit de exemplu la ceea ce au spus cei de la Cnet, îți poți cumpăra cu ei o super mașină sport. Atât de mulți, aș spune eu, încât, având în vedere că vorbim despre o acțiune cu scopuri caritabile, organizată de Fundația Robert F. Kennedy pentru Libertate și Drepturile Omului, omul care aruncă acea sumă doar pentru o jumătate de oră cu Tim Cook, ar avea alte variante, cel puțin la fel de caritabile, la îndemână.

Cu ceva mai multă implicare, și cu puțin timp alocat în această direcție, ar putea fi cheltuită acea sumă de bani pentru utilarea cu aparatură a unui spital. Sau pentru hrănirea a câteva mii bune de oameni nevoiași. Sau multe alte variante. Dacă vreți și o opinie personală, presupunând că aș avea suma de 210.000 de dolari pe care ar trebui să o cheltui în scopuri caritabile, aș încerca să îi direcționez spre utilarea cu aparatură modernă a unei maternități. Sau a unui spital de copii.

Nu mă înțelegeți greșit, inițiativa lor mi se pare lăudabilă. Și sunt convins că fundația respectivă va avea grijă ca banii strânși să fie cheltuiți exact în scopurile pentru care au fost donați. Probabil aici este un prim motiv pentru care am și pornit această discuție. Majoritatea organizațiilor de caritate sau a persoanelor care activează în astfel de scopuri de pe la noi, sunt umbrite, mai mult sau mai puțin, dar de cele mai multe ori pe bună dreptate, de bănuieli care duc încrederea în capacitatea lor de a orienta banii spre scopuri caritabile înspre valori apropiate de zero.

Probabil că peste ocean lucrurile stau astfel. Totuși, cred că alegerea variantei de a arunca suma respectivă înspre o cafea și o discuție de jumătate de oră cu Tim Cook în detrimentul oricărei alte modalități de a fi un tip caritabil, este dictată și de puțin orgoliu. Nu știu sigur dacă îi pot spune „snobism”, dar la așa ceva mă gândesc. Este un fel de a face un act caritabil, dar cu tine în centrul acțiunii. Hai să depășim momentul, pentru că este o părere personală și chiar aș fi curios daca sunt singurul care gândește astfel.

Și la fel de curios sunt dacă vre-unul din voi crede că există la noi o personalitate care să se poată preta acest gen de acțiune caritabilă. Cu ce figură publică, indiferent de domeniu, ați fi dispuși să petreceți o jumătate de oră (de discuții pentru cei mai jucăuși în gândire), o jumătate de oră după care să rămâneți cu impresia că a meritat din plin, atât timpul petrecut, cât și o sumă de bani (valoarea este mai puțin importantă) direcționată în scopuri caritabile.

via Cnet

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep