HomeFeaturedFocusOutlook.com aduce autentificare în doi pași, domenii internaționale plus alias-uri

Outlook.com aduce autentificare în doi pași, domenii internaționale plus alias-uri

image

În următoarele zile va fi disponibil global procesul de autentificare în doi pași pentru conturile Outlook.com alături de alte câteva opțiuni interesante asociate serviciului de email. În primul rând noi domenii pentru Outlook.com plus opțiunea de folosire a alias-urilor.

Autentificarea în doi pași va fi una opțională, dar va cuprinde pe lângă ID-ul de Outlook.com și un cod special trimis pe email sau telefon. Deja sunt oferite informații despre autentificarea în doi pași pe site-ul Microsoft. Activați-o dacă puteți cât e opțională ca să nu vă treziți ca utilizatorii de Yahoo ce nu au activat-o la vremea respectivă și acum sunt în imposibilitatea de a mai folosi contul de email de pe alt sistem decât cel de acasă – întrebarea enervantă ”unde ți-ai petrecut luna de miere” apărând fără niciun mijloc de a o înlătura.

O altă funcție interesantă introdusă în Outlook.com este cea de folosire a unui alias pentru conectarea pe serviciu.

Și nu în ultimul rând, încă 32 de noi domenii pentru serviciul Outlook devin disponibile. 32 de noi țări vor beneficia de serviciul outlook localizat. Prin lista Microsoft se află țări precum Filipine, Malaezia, Ungaria, Grecia, Tailanda Vietnam, nu și România.

Și din nou Microsoft ne arată cât de mult îi pasă de România.

via Office blogs

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. @Tudy
    Din ultimele lansari de servicii importante ale Microsoft, cate au inclus Romania la timp? Compara apoi cu ce face Google.

    @bolovan
    Nici mie nu imi mai merge Google Mail asa cum merga acum un an. Sunt obligat sa fac schimbari pe care nu mi le-am dorit pentru ca ei fac upgrade.

    Acum, sunt servicii si servicii. Unele merg, altele nu. Dincolo de toata povestea cu compatibilitatea, nefunctionarea dupa un upgrade de versiune cred ca e unul din motoarele principale de a genera achizitia unei noi versiuni. Si nu se intampla doar la Microsoft.

  2. @Tudy da…nu ii “ceva fac ei bine acolo” ci “ceva fac ei senzational de bine”…si da…ce fac ei senzational de bine ii sa vanda…fata departamentul lor de promovare/vanzari restul pare o caricatura (apple sunt mici copii).
    Cam toate sunt versiuni obscure…da…scuze…Exchange 2004 probabil…nu mai tin minte exact…
    Adevarat…skill-urile mele de programator nu sunt senzationale (a fost un adevarat cosmar pentru mine sa ma apuc de un program in C#…dupa 10 ani de C si C++ sub linux)

  3. @Ionuț: zici că prin asta Microsoft arată din nou cât de mult le pasă de România. Totuși, outlook.ro pare a fi cumpărat de ei – http://intodns.com/outlook.ro – ceea ce e totuși un semn că în următoarele iterații s-ar putea să vedem și ceva pentru noi…

    @bolovan: nu știu cum evaluezi tu succesul unei companii, dar în momentul în care ai 70+ miliarde $ venit din care 23+ miliarde $ profit anual, eu aș zice că ceva tot fac ei bine pe-acolo. Iar legat de faptul că tu n-ai reușit să faci o aplicație care să se conecteze la server-ul lor de Exchange ”2005” (o versiune obscură de Exchange de care eu unul aud pentru prima dată acum – vezi http://support.microsoft.com/kb/158530 pentru referință), cred că sunt relevante două aspecte aici: cât de bine și-au documentat ei produsul respectiv și care sunt skill-urile tale reale de programator.

  4. @dedalmapeti microsoft ar trebui sa se apuce de bisnita…si sa renunte la a mai incerca sa faca diverse programe…ca vad ca de vo 30 ani tot incearca…si tot rateaza…

  5. @Ioane ioane…tu te pierzi tot cand ii vorba de microsoft.
    Pai hai sa-ti povestesc…am facut o aplicatie ce se conecteaza la un server de email exchange 2003 parca…aplicatia facuta sub linux…nu windows…nu ne intereseaza windows…preferam sistemele de operare.
    acum vo 3 ani au venit astia de la microsoft…si au reusit sa-i prosteasca pe admini/management sa treaca la 2005…evident…nu a mai functionat aplicatia. Evident documentatia de la microsoft…care exista…era complet inutila (daca in documentatie scira ca a + b = c…aveai mare noroc daca exista a si b…). Ma rog…dupa multa vreme am reusit sa-l fac sa mearga (rescris de librarii etc), ulterior au aplicat un pach ce rezolva nu’s ce problema (mergea ca porcu serverul de exchange…parca era un 486)…evident…nu s-a rezolvat problema…dar nici aplicatia mea nu a mai mers…pentru ca au scos ceva functii… Cum omul ii singurul animal ce da cu capul de doua ori in acelasi toc…au hotarat sa treaca pe echange 2007…evident…de atunci aplicatia nu merge…si n-am mai reusit sa ofac sa mearga (au reusit si restul de documentatie sa o cace…plus ca…tot ce teoretic mergea…nu mai mergea…)…
    Asta-i exemplu cel mai pagubos din firma (am pierdut in total un an de development ca sa pastrez compatibilitatea…pana la urma am instalat un OS cu un postfix si dovecot…iar adminii imi redirectioneaza mail-urile in server-ul ala…).

  6. Functioneaza perfect cu aplicatia Google Authenticator. Singurul lucru neplacut este ca trebuie sa generezi cite o parola unica pentru aplicatia de pe telefon, live mail, tableta, separat pentru incoming si outgoing, dar dupa aceea totul merge struna.

  7. @Ioane microsoftului nu-i pasa de nimeni si nimic…atata timp cat prostimea cumpara. Dar de compatiblitate nu vorbeste nimic? Compatibnlitatea istorica intre versiuni…acea compatiblitate senzationala doar ca nu o gaseste nimeni?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep