HomeFeaturedFocusWindows Azure Infrastructure Services, adica Windows Azure Virtual Machines si Windows Azure...

Windows Azure Infrastructure Services, adica Windows Azure Virtual Machines si Windows Azure Virtual Network

image

Microsoft a anunțat săptămâna trecută că a dat drumul la IaaS pentru Windows Azure, moment în care prețurile pentru mașinile virtuale și serviciile Cloud au reduceri semnificative de prețuri (21-33%).

Anuntul este important si reflecta un pas important in strategia de Cloud a Microsoft, influentata direct de discutii purtate cu clientii si partenerii companiei. Cu siguranta, Cloud-ul constituie pentru clientii Microsoft un factor de inovatie si o extensie a infrastructurii gestionate de catre departamentele IT, nu doar o modalitate eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru gazduirea infrastructurii si aplicatiilor. Cu noile servicii Windows Azure anuntate, Microsoft completeaza oferta tehnologica pentru a oferi platforma de aplicatii ca serviciu (PaaS), infrastructura ca serviciu (IaaS) si solutii pentru scenarii hibride.

Mașinile Virtuale Windows Azure din cloud pot fi create prin selecția unui model dintre cele deja disponibile ca și șabloane pe Windows Azure Management Portal, sau, dacă e cazul, prin activarea unor imagini VHD din rețeaua proprie. Pe Windows Azure Management Portal se regăsesc imagini de mașini virtuale pentru Windows Server 2012, Windows Server 2008 R2, SQL Server, BizTalk Server și SharePoint Server) precum și câteva imagini Linux (cu Ubuntu, CentOS, și SUSE Linux).

După cum probabil știți, Windows Azure folosește virtualizarea Hyper-V din Windows Server 2012, așa că orice imagine creată local pe Windows Server 2012 poate fi urcată și lansată în cloud, sau descărcată și folosită local pe server.

Windows Azure Virtual Networks facilitează crearea de rețele virtuale folosind propriile IP-uri, pentru ca la nevoie să se poată extindă în cloud rețeaua companiei. Integrarea se face inclusiv cu soluții VPN hardware de la Cisco sau Juniper.

Mai multe informații despre lansare se pot citi aici. Un articol mai tehnic despre noile servicii pot fi citite pe acest blog.

De reținut și că dezvoltatorii software șiprofesionistii IT pot iîncerca gratuit Windows Azure timp de trei luni folosind informații disponibile pe acest link.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep