HomeFeaturedFocusBrowsing cu IE de pe Xbox 360 folosind comenzile vocale

Browsing cu IE de pe Xbox 360 folosind comenzile vocale

IMAG0010

Jucându-mă eu pe Xbox împreună cu fetița mea am observat că în interfața de aplicații a apărut un Tile cu Internet Explorer. Curiozitatea m-a mânat să descarc aplicația și să văd cum funcționează pe Xbox. Vă dați seama că primul site deschis a fost mobzine.ro.

IMAG0016

Am fost plăcut surprins de cât de repede se încarcă și cât de bine arată site-ul pe display-ul unui smart TV (LG) de 47 de inci. Cred că Microsoft poate mult mai mult – o inadvertență este cea legată de problemele de afișare în cazul derulării.

IMAG0015

Lăsând la o parte aspectul ăsta, e o diferență uriașă de performanță între browsing-ul de pe browser-ul intern al smart TV-ului și IE-ul de pe Xbox. Clar, dacă mă apucă vreodată să navighez pe TV o voi face din Xbox și nu din TV.

Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că IE-ul de pe Xbox se poate controla fie cu controller-ul, fie prin Xbox SmartGlass, sau, prin comenzi vocale. Până acum nu m-am înțeles prea bine cu Kinectul în ceea ce privește comenzile vocale, dar de data asta chiar a fost foarte ok.

M-am jucat preț de câteva minute cu browser-ul folosind pentru control comenzile vocale – date în limba engleză, că româna mai are până să fie implementată.

IMAG0013

Totul începe de la Web Hub, apelabil simplu: ”Xbox, Web Hub”. Aici poți alege unul din link-urile predefinite sau să navighezi prin ele cu comenzi simple de genul Previous/Next.

IMAG0011IMAG0014

Partea faină e că a mers chiar foarte bine din prima. Probabil că dacă insist o să înceapă să îmi placă și renunț la browsing-ul de pe smartphone/tabletă atunci când stau în sufragerie. Dacă aveți un Xbox 360 plus Kinect încercați și voi că sigur o să vă placă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep