HomeFeaturedFocusCum se poate schimba țara din Google Play Store și ocoli restricțiile...

Cum se poate schimba țara din Google Play Store și ocoli restricțiile de regiune

Screenshot_2013-05-19-19-49-44Screenshot_2013-05-18-08-29-13

Cred că și voi v-ați lovit de situațiile penibile în care ați navigat pe un site din afara țării care vă propunea să instalați aplicația mobilă din Android Play Store în loc să faceți browsing din browser, și când probabil ați încercat instalarea, ați constatat cu stupoare că nu aveți acces la ea, din simplul motiv că din România nu poate să fie accesată.

Mi s-a întâmplat asta de mult prea multe ori în ultima vreme așa că mi-am zis că a sosit momentul să iau măsuri. Aveam de ales între a găsi și instala manual APK-ul aplicației vizate sau a găsi modalitate prin care Play Store-ul să mă lase să instalez direct de acolo programul vizat.

Una din soluțiile banale să ocolești (păcălești până la urmă) restricția de zonă este să folosești un IP dintr-o țară în care limitarea nu există. La îndemână ar fi să alegi un proxy din țara respectivă și prin intermediul lui să te conectezi la Play Store. De acolo lucrurile ar trebui să meargă rapid.

Operația necesită totuși niște configurări avansate în router și nu oricine le poate face.

Există și o variantă mai simplă: instalarea pe smartphone a unei soluții de tunneling care să rezolve ea automat instalarea și folosirea unui proxy. Cea pe care o folosesc de mult timp pe MacOS, adică Hotspot Shield are versiune și de Android.

Spre surprinderea mea, merge perfect din România. Aplicația se descarcă din Play Store, se instalează și se pornește. Își face automat setările și din momentul în care apare icon-ul verde, conexiunea la internet se realizează din SUA, prin intermediul unui proxy.

Asta înseamnă că brusc, se deschid o grămadă de oportunități pe lângă cea de schimbare a țării pentru Play Store și instalarea de aplicații blocate în România. După ce am instalat Zappos (căci aplicația asta e una dintre cele ce nu pot fi instalate de la noi) mi-am adus aminte că de fiecare dată când sunt în SUA folosesc și Pandora. Mi-a trecut prin cap să încerc să instalez aplicația și să o folosesc prin Hotspot Shield, direct de pe Android.

Ei bine, merge (încă)!

Accesul prin modalitatea asta la un proxy din SUA are și niște dezavantaje: viteza mai mică de transfer, limitarea conexiunilor și nu în ultimul rând riscul ca datele personale să fie citite și folosite de ofertanții serviciului.

Dacă voi considerați că merită, folosiți VPN-ul prin Hotspot Shield și evitați limitările de țară din Google Play sau alte servicii gen Pandora, Netflix.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Salut! Am instalat Hotspot Shield,versiunea pentru Android. Vreau sa instlalez Aldi Talk (Germania). Nu functioneaza instalearea Aldi Talk.

    Curios totusi ca nu functioneaza instalarea inaintea instalarii Hotspot Shield desi folosesc o cartela Lebara (Germania) si locatia mea este in Germania.

    Folosesc Tableta Samsung T116
    Ce ma poti sfatui?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep