HomeFeaturedFocusInternet Explorer 10 bate toate celelalte browser-e la detecția malware-ului

Internet Explorer 10 bate toate celelalte browser-e la detecția malware-ului

image

Când a fost ultima dată când ați folosit browser-ul Internet Explorer? NSS Labs arată că browser-ul Microsoft oferă cea mai bună protecție împotriva download-urilor de malware.

Internet Explorer 10 a reușit un procentaj de blocare de 99,96%, în fața Safari, Chrome, Firefox și Opera într-o comparație făcută de NSS Labs pe parcursul a 28 de zile (între 13 martie și 9 aprilie), folosind 754 de sample-uri in the wild. Locul doi e luat de Chrome, cu 83%.

Diferențele dintre IE 10, Chrome și restul sunt impresionante în termeni de detecție – de până la 800%.

image

Testul NSS Labs vine să surprindă gradul de protecție pe care browser-ele actuale îl oferă împotriva atacurilor de tip drive-by-downloads, tot mai frecvente în top-ul surselor de infecție.

De fapt, la finalul testului, discuția se poartă între tehnologia Microsoft ”Application Reputation” și cea Google, ”Download Protection”. Care din ele e mai eficientă?

Amândouă sunt construite pe analiza de conținut, ambele incluse în mod implicit în browser-ele livrate utilizatorilor. Ca să funcționeze, utilizatorul nu trebuie să facă nimic în plus, doar să instaleze și să folosească browser-ul.

Nota bună dată de NSS Labs pentru IE 10 vine să valideze tehnologiile de protecție introduse de Microsoft în noul browser și să lase în urmă momentele în care IE era sursa răului pe PC.

Lucrurile s-au schimbat, într-o direcție pozitivă pentru Microsoft, și dacă vă uitați la rapoartele de vulnerabilități și infecții din ultima perioadă, veți observa că Internet Explorer aproape că nici nu mai e amintit.

Dacă vă interesează mai multe detalii, puteți consulta tot raportul aici: https://www.nsslabs.com/reports/2013-browser-security-comparative-analysis-socially-engineered-malware.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep