HomeFeaturedFocusIT Camp 2013, prima zi

IT Camp 2013, prima zi

WP_20130523_020

Sunt la Cluj și particip la a treia ediție a conferinței IT Camp, dedicată dezvoltatorilor pe platformă Microsoft din zona europei de est. Este a treia ediție IT Camp, a doua la care particip. Schimbările sunt importante, deja evenimentul are 400 de participanți, un salt spectaculos față de ceea ce s-a întâmplat în 2011 și 2012.

Din câte am înțeles, e prima dată când le evenimentul din Cluj vin grupuri mari de dezvoltatori și din afara Clujului.

Organizatorii, adică Mihai Tătăran și Tudy Damian au decis că toate prezentările se vor ține în limba engleză, pentru că prezentatorii vorbitori de engleză sunt destul de mulți și materialele înregistrate (și apoi publicate) din anii precedenți au avut multe vizualizări din afara României.

WP_20130523_023

În prima zi am asistat la prezentările lui Rich Campbell (.NET rocks!) despre un scurt istoric al dispozitivelor de calcul și ideea modernă de tabletă. Puțin cam prea de marketing pentru gustul meu.

Tim Huckaby, ce are o companie ce se ocupă cu crearea interfețelor pentru aplicații a susținut un material interesant despre interfețele neurale și diverse provocări pe care designerii actuali trebuie să le învingă.

WP_20130523_003

Petru Jucovschi, din divizia DPE a Microsoft România a vorbit cu foarte multe detalii despre ecosistemul de aplicații, cross platform development, crearea de aplicații cu HTML și Java Script.

WP_20130523_006

După prânz l-am văzut pe Tudy Damian vorbind despre Linux în cloud-ul Microsoft cu Hyper-V. Ce se poate face, cum se poate face, ce urmează. Mi-au plăcut slide-urile în care spunea că multe lucruri există, sunt funcționale, numai că Microsoft nu le-a documentat oficial nicăieri.

Concluzia: multe distribuții (SuSE, Red Hat, CentOS) se pot instala direct în Hyper-V și instanțiază automat driver-ele necesare pentru folosirea capabilităților de virtualizare.

WP_20130523_015

Ultima prezentare din prima zi a fost cea a lui Tobiasz Koprowski despre disaster recovery, cu focus pe SQL. Cred că am avut eu așteptări prea mari și sunt prea critic. Cei din sală au apreciat povestea lui Tobiasz.

WP_20130523_022

În paralel s-au desfășurat și alte prezentări la care nu am ajuns, la fel de interesante din câte am auzit.

Azi voi încerca să stau de vorbă cu câțiva dintre prezentatori și să aflu ce i-a adus în România și cum văd IT Camp.

Așa cum vă spuneam, mă folosesc de Lumia 920 pentru poze și filme. Am început binișor.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep