HomeFeaturedFocusFacebook și Microsoft rup tăcerea despre PRISM

Facebook și Microsoft rup tăcerea despre PRISM

NSA

În cazul în care nu mai știți ce este PRISM, deși e cam puțin probabil, având în vedere vânzoleala destul de mare de știri și proteste iscate de dezvăluirile făcute pe marginea acestui subiect, este vorba despre un program secret pâna acum câteva săptămâni, care permitea accesul NSA-ului (Agenția Națională pentru Securitate a Statelor Unite) la informațiile confidențiale ale celor care aveau conturi pe cele mai mari rețele din IT-ul global. Mai exact Facebook, Google, Apple, Microsoft și alții.

Ei bine, după acest val de proteste de tot felul iscate la adresa nerespectării confidențialității informaților, se pare că și părțile implicate au mai prins curaj și au început să se opună timid, poate doar de fațadă, prin diverse acțiuni. Una dintre acestea a aparținut celor de la Facebook, care au făcut publice câteva cifre legate de solicitările celor de la NSA. Cei de la Microsoft au urmat exemplu și au venit la rândul lor cu câteva cifre. Pot părea mici, dar, după părerea mea nu sunt.

Mai exact, din punctul de vedere al Facebook, au fost primite de la NSA undeva între 9000 și 10000 de cereri care priveau informațiile despre un număr de 18.000 și 19.000 de conturi. Chiar dacă poate părea puțin pe lângă totalul de 1,1 miliarde de conturi de Facebook existente , eu zic că nu este. Comparativ, Microsoft a primit undeva între 6.000 și 7.000 de “criminal and national security requests”, care au totalizat un număr de 31 -32.000 de conturi de utilizator.

Ambele companii au somat oficial organizațiile guvernamentale să fie mai transparente și să ofere mai multe detalii despre solicitările pe care le vor face pe viitor. Cam tardiv, și cam de fațadă, aș îndrăzni să afirm.

via Reuters

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep