HomeFeaturedFocusWiSee, sau cum se citesc gesturile prin WiFi

WiSee, sau cum se citesc gesturile prin WiFi

wisee

Un nou pas spre ceea ce odinioară, în filmele SF ale tinereții, părea doar un miracol, este pe cale să fie făcut de către cercetătorii de la Universitatea din Washington. Este vorba despre o tehnologie care permite “citirea” gesturilor unui subiect cu ajutorul semnalului WiFi din rețeaua proprie.

Tehnologia este destul de asemănătoare cu cea prezentă în Kinect. Însă avantajul major este dat de faptul că subiectul nu mai trebuie să fie prezent în fața senzorului, ci poate fi oriunde în casă (sau birou), unde semnalul wireless de la rețeaua proprie este prezent.

Aflată deja în faza de testare, așa cum puteți vedea în filmul de mai jos, tehnologia WiSee oferă un control mult mai lejer asupra multor aparate din casă. Insist cu posibila folosire în locuințe, pentru că, deși a fost testată și într-un mediu office, și poate fi folosită și acolo, este puțin ciudat să își vezi colegii dând din mâini prin birou. Tocmai pentru a putea distinge într-un spațiu în care există mai multe persoane, este nevoie ca fiecare utilizator să își “înregistreze” câteva gesturi.

Veștile bune legate de această tehnologie sunt date de faptul că, în perioada de teste, a dovedit o acuratețe de 94%, dar mai ales de lipsa necesității unui hardware prea evoluat. Practic orice router multi-antenă fiind suficient pentru interfața WiSee. Check the video!

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep