HomeFeaturedFocusGoogle plătește servicii terțe să nu îi fie blocate reclamele

Google plătește servicii terțe să nu îi fie blocate reclamele

image

Vă e cunoscut serviciul Adblock Plus? Cel care aduce prin addon-uri Firefox și Chrome opțiuni de blocare a reclamelor nedorite din site-urile web vizitate?

Poate că nu ar fi rău să știți că există suspiciunea că Google ar fi plătit (alături de alte companii) niște taxe pentru a se asigura că reclamele proprii nu vor intra în lista celor blocate de addon. Informația vine prin site-ul german Horizont unde alături de Google se mai specifică și alte companii, fără a fi nominalizate încă.

Deocamdată informația nu e confirmată și nici comentată oficial. Un lucru e cert, compania Eyeo, cea care produce addon-ul și ține serviciul are stipulat pe pagina proprie că poate să lase să treacă anumite reclame, în anumite condiții – ceva generic de genul … e mică, are 6 litere și începe cu g și noi credem că nu vă deranjează.

Nu le contest strategia – până la urmă nu există nimic cu adevărat free pe lumea asta, mai puțin pe net. Și ei trebuie să trăiască cumv, sigur bunătatea celor ce le folosesc avid produsul nu e de ajuns să țină compania pe linia de plutire, așa că banii Google & co sunt bineveniți.

Atâta doar că ar fi putut să facă mai clari termenii contractuali și să le spună milioanelor de utilizatori: ”băieți și fete, fiți atenți aici: reclamele sunt filtrate în totalitate, mai puțin cele pe care dorim NOI să le vedeți”.

Aviz utilizatorilor.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep