HomeFeaturedFocusJaponia anihileaza o retea de distributie a malware-ului pe Android ce a...

Japonia anihileaza o retea de distributie a malware-ului pe Android ce a infectat peste 800000 de aparate

image

Citeam pe site-ul Symantec un raport legat de malware-ul Android.Enesoluty, folosit pentru infectarea aparatelor Android și extragerea datelor personale ale utilizatorilor, în care se preciza că o rețea de noua indivizi din Chiba, Japonia, a fost anihilată. Mi-au reținut atenția două aspecte din poveste:

– din septembrie 2012 până în aprilie 2013 banda a reușit să extragă 37 de milioane de adrese email de pe 810000 de aparate Android (o rată de infecție nu foarte mare, dacă ne raportăm la numărul de aparate Android existente pe piață)

– cu adresele de email extrase a fost creat un site fals de online dating (Sakura) prin care au făcut aproape 4 milioane USD (o sumă frumușică pentru câteva luni de activitate)

Asta ca să vedeți că și pe smartphone-uri, în special pe Android, încep să se facă bani din malware fără ca acesta să reprezinte un risc deosebit, la o primă vedere. Mă aștept ca în perioada următoare să apară tot mai multe informații legate de “afaceri” pe Android. Dacă alea pe PC sunt de succes, aducând milioane de dolari celor ce le conduc, cele pe smartphone sunt abia la început.

Alt aspect: șeful operațiunii, Masaaki Kagawa, un tip de 50 de ani este președintele firmei Koei Planning, specializată pe IT, cu sediul Shibuya, Tokyo. Domnul de față era obișnuit cu banii câștigați ușor, fiind un mare pasionat de poker (avea câștiguri de aproape 1 milion de USD).

via Symantec

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep