HomeFeaturedFocusLink-uri de salvat la Favorite: cum cauți imagini după drepturile de utilizare

Link-uri de salvat la Favorite: cum cauți imagini după drepturile de utilizare

image

Echipa Bing și-a făcut (în sfârșit) treaba și oferă opțiunea de căutare ”Search by License” în motorul Bing.com, opțiune care s-ar putea să fie de folos celor ce doresc să realizeze conținut pe web în care să nu încalce drepturile de autor. Filtrarea rezultatelor după tipul de licență, pentru imaginile întoarse de Bing.com o să vă facă munca ceva mai simplă, ori de câte ori sunteți în căutare unor poze cu care să ilustrați un material.

Deocamdată schimbarea nu e accesibilă și din România, o căutare după imagini cu Bing nu oferă facilitatea de sortare după licență, așa cum vedeți în ilustrația de mai jos.

image

Probabil că va trebui să mai treacă puțin timp până să se propage.

O funcționalitate similară are și Google.com de mai mult timp, doar că e la fel de criptic de folosit: intrați pe http://www.google.com/advanced_image_search, introduceți string-ul de căutare și la usage rights puneți ceea ce vă interesează (de obicei free to use and share e suficient).

image

Și ori de câte ori aveți ocazia, faceți comparații între rezultatele întoarse de bing.com și google.com. Doar așa, să vă lăsați opțiunile deschise.

Sau intrați direct aici: http://search.creativecommons.org/ și căutați direct imaginile dorite. S-ar putea să fie mai simplu!

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Cautarile Yahoo sunt realizate oricum cu Bing, iar AltaVista se va inchide definitiv pe 8 iulie yahoo.tumblr.com/post/54125001066/keeping-our-focus-on-whats-next
    Am inca cont de mail pe Yahoo si recent am observat ca actiunea implicita pentru cautare nu mai este cautarea in cont, ci pe web. Cred ca Yahoo incearca sa revina cu servicii de cautare mai bune.

  2. @Bogdan
    Cine mai foloseste Yahoo pentru cautare? Mai degraba Bing decat Yahoo. Daca stau sa ma gandesc bine nu am folosit in viata mea Yahoo sa fac cautari. Am pornit cu AltaVista, am trecut prin Google si acum cochetez si cu Bing.

  3. Bing are inca eticheta Beta, mai are de lucru la motorul de cautare. O functie similare are si Yahoo, permite filtrarea imaginilor dupa criteriul “Labeled for Reuse”.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep