HomeFeaturedFocusRomânia va găzdui Campionatul Mondial de Sport Electronic

România va găzdui Campionatul Mondial de Sport Electronic

Conferinta CMSE

Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation) anunţă desfăşurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucureşti, după ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc în Coreea de Sud. În toți acești ani, ţara noastră s-a clasat de fiecare dată pe podiumul acestei competiţii. Evenimentul, organizat împreună cu Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL), este susţinut de Romtelecom, în calitate de partener principal. Competiţia va avea loc între 31 octombrie şi 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalentă.

Liga Gamerilor Profesionişti a fost înfiinţată în 2002 cu scopul de a susține și promova dezvoltarea sportului electronic. România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu susţinerea ligii, reprezentanţii ţării noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasând România an de an între primele trei din lume, în clasamentele pe naţiuni.

“După o serie de discuţii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar şi gradul de accesibilitate pe care îl presupune o locaţie europeană, am decis ca Bucureştiul să găzduiască Campionatul Mondial de Sport Electronic în 2013. În România ne bucurăm de sprijinul Ligii Gamerilor Profesionişti şi al preşedintelui acesteia, Silviu Stroie, precum şi de sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, prin persoana domnului Ministru Nicolae Bănicioiu”, a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic.

Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti, este membru în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic. Poziția de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul federaţiei, pe care acesta a obţinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale şi ale ligii, de formare și educare a pieței de gaming din România, din ultimii 10 ani.

“Faptul că votarea mea în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic este urmată de numirea României ca ţară gazdă a Campionatului Mondial de Sport Electronic nu face decât să confirme încă o dată munca depusă ani de-a rândul. Vom continua să dezvoltăm acest domeniu, să creştem comunitatea de gaming şi să aducem sportul electronic pe aceeaşi poziţie cu alte discipline sportive din România”, a spus Silviu Stroie.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de ţări. Competiţia masculină are două discipline – League of Legends, dotat cu premii în valoare de 27.000 de dolari, şi Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care oferă premii de 18.000 de dolari, iar în competiţia feminină vor exista două discipline – StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

Totodată, în cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum şi un congres internaţional la care se vor întâlni cele mai mari companii din industrie, cu prezenţă globală, pentru a discuta despre dezvoltarea actuală şi viitoare a sportului electronic, la nivel mondial.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep