HomeFeaturedFocusPrimul contact cu Bitdefender de MacOS X

Primul contact cu Bitdefender de MacOS X

bitdefmac_2

BitDefender a lansat versiunea 2013 pentru Antivirus for Mac. Fiind aproape de expirarea licenței pentru soluția similară Kaspersky am considerat că e momentul oportun să pun trial-ul de

BitDefender for Mac și să mă joc puțin și cu el. Pe MacOS nu prea îmi vine să stau fără antivirus chiar și folosind numai browser-ul Chrome – prea multe incidente de securitate au fost raportate în ultima vreme pe MacOS încât să merite riscul de a sta descoperit în fața malware-ului.

bitdefmac_1Așa că următoarele 30 de zile stau cu Bitdefende for Mac să văd ce știe și cum se comportă, dacă are vreun impact asupra performanței sistemului meu. Imediat după instalare, am dat drumul la niște teste clasice – eicar e primul dintre ele. După cum se observă în imaginea de mai sus, nu am activat protecția de browser TrafficLight deși soluția mi-a propus asta.

Vreau să văd cum știe să monitorizeze procesele pe fundal. Mi-a detectat rapid fișierele suspecte, imediatc e au fost aduse în cache și cu mult înainte ca eu să selectez o cale pentru salvarea pe disc.

bitdefmac_6Până acum mi se pare rapid. Mesajele de avertizare apar și dispar de pe ecran fără să trebuiască să intervin în vreun fel asupra lor.

Interfața soluției de securitate pentru MacOS e minimală, cu doar câteva ferestre, pe un fundal gri. Destul de simplu de înțeles structura de organizare și modul de activare al setărilor.

bitdefmac_5Utilizatorul de Bitdefender for Mac poate opta pentru scanarea manuală a numitor zone de pe sistem și să activeze/dezactiveze monitorizarea din fundal a sistemului.

bitdefmac_4Ce se face în cazul în care e detectat un fișier suspect și dacă să fie scanate fișierele copiate manual, respectiv cele arhivate.

bitdefmac_3Un ultim aspect: din meniul contextual se poate dezactiva rapid monitorizarea permanentă și tot de acolo se poate lansa interfața soluției de securitate. E simplu, ideal pentru un utilizator de MacOS.

După atâția ani de folosire a soluțiilor de securitate pe Windows și obișnuința cu interfețe stufoase, e puțin ciudat să revin la simplitate. Nu că asta ar fi un lucru rău, la final contează ca sistemul să fie sigur, curat nu să ai un milion de ferestre și briz-brizuri cu care să te joci. Vedem cum se comportă soluția Bitdefender de MacOS X în următoarele 30 de zile și voi reveni cu detalii suplimentare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep