HomeFeaturedFocusBarack Obama ajută Apple în lupta cu Samsung

Barack Obama ajută Apple în lupta cu Samsung

obama

Am văzut în fugă un material într-o emisiune de știri a nu mai știu cărui post despre acest subiect, dar nu am reușit să înțeleg exact care a fost contribuția președintelui american. Titlul destul de bombastic mi-a atras atenția, așa că am decis să mă documentez și să vă spun și vouă câteva lucruri despre această intervenție politică, pentru a decide împreună cât de corectă este ea.

Se pare că în nesfârșita bătălie dintre Apple și Samsung, de această dată pe zona de patente, pentru că am văzut că inclusiv la sedii există această rivalitate, în luna iunie a acestui an a existat o decizie a unei instituții din Statele Unite, mai exact United States International Trade Commission, prin care se interzicea comercializarea unor produse mai vechi de-ale Apple (iPhone 3G, 3GS, 4, iPad 3G și iPad 2 3G) pe teritoriul Statelor Unite, pe motiv de încălcare a unor patente aparținând Samsung. Ei bine, administrația Obama a anulat această decizie folosind dreptul de veto al președintelul american.

Este evident că este o măsură menită să ajute compania din Cupertino care, așa cum am văzut, are o relație foarte caldă cu statul american, în lupta sa cu Samsung, care este un competitor feroce pentru Apple.

Cât de corectă sau nu este această decizie a administrației Obama (pentru că mă îndoiesc că este o decizie care îi aparține exclusiv președintelui american), este o chestiune de interpretare. Sincer, cred că ar avea un efect și mai benefic pentru toate părțile implicate, dacă s-ar continua cu câteva reglementări în ceea ce privește legislația patentelor, pentru a nu le mai face un instrument atât de folosit în instanță și pentru a încuraja folosirea inovațiilor de către cât mai mulți producători în paralel cu descurajarea acelora care trăiesc doar de pe urma unor patente pe care le-au înregistrat la momentul oportun.

Revenind la intervenția președintelui american în această dispută, imediat după anunțarea ei au apărut și reacțile celor două părți.

“We applaud the Administration for standing up for innovation in this landmark case. Samsung was wrong to abuse the patent system in this way”, au declarat cei de la Apple.

Răspunsul celor de la Samsung nu a întârziat să apară:

„We are disappointed that the U.S. Trade Representative has decided to set aside the exclusion order issued by the U.S. International Trade Commission (ITC). The ITC’s decision correctly recognized that Samsung has been negotiating in good faith and that Apple remains unwilling to take a license.”

via AllThingsDigital

6 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep