HomeFeaturedFocusCe trebuie știut despre protecția pe Android în opinia AV-Comparatives

Ce trebuie știut despre protecția pe Android în opinia AV-Comparatives

Screenshot (30)

Am primit rezultatul celui mai recent test pentru soluții de securitate realizat de AV-Comparatives, celebra instituție din Austria. De data asta e vorba despre soluțiile de protecție pentru platforma Android, una care are o dinamicitate ieșită din comun în ultima perioadă.

Pentru mulți dintre noi smartphone-ul nu mai e de mult un simplu telefon. E mijlocul principal de comunicație, locul în care am ajus să deținem și să folosim informații deosebit de importante, de la poze, informații bancare, calendarul întâlnirilor, întreaga bază de date cu informații despre cunoscuți etc. Exact tipul de informație care e o mină de aur pentru criminalii cibernetici și îi pot determina să atace. După cum știți deja, platforma Android e sub asaltul malware-ului, informații personale fiind furate cu instrumente automatizate și apoi vândute celui ce plătește cel mai bine. Deja și atacurile de tip phishing ajung să fie eficiente pe Android.

Dacă ați decis că e momentul să alegeți o soluție de securitate pentru smartphone-ul sau tableta voastră Android, știți de ce elemente trebuie să țineți cont? Și cam ce opțiuni aveți la îndemână?

Vă dau o mână de ajutor. AV-Comparatives a testat 16 soluții de securitate pentru android, analizând-le din mai multe puncte de vedere: performanța și impactul asupra autonomiei, detecția malware, protecția antifurt, protecția pentru atacuri de tip phishing și nu în ultimul rând, alte elemente adiacente ce pot aduce un plus important de valoare.

În caz că vă întrebați, impactul majorității soluțiilor asupra autnomiei e minim (maxim 3%).

Screenshot (29)

Detecția malware-ului strălucește acolo unde nu te aștepți – AhnLab de la Kingsoft e cel mai bun, urmat îndeaproape de Kaspersky, Baidu, Bitdefender.

Screenshot (30)

V-am trezit interesul? Citiți cu atenție informațiile de aici și decideți apoi singuri ce soluție e mai potrivită pentru voi.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep