HomeFeaturedFocusNokia Lumia 720, tur foto comparativ prin Cetatea Brașovului

Nokia Lumia 720, tur foto comparativ prin Cetatea Brașovului

final 1

Pentru că de ceva vreme folosesc un Lumia 720 prin amabilitatea celor de la Nokia, smartphone care mi-a alimentat și intenția de a experimenta puțin Windows Phone (despre care o să vă povestesc mai târziu), m-am gândit să mai verific încă o teorie pe care am tot auzit-o legată de Lumia. Și anume, aceea că se descurcă de minune (pentru un smartphone) atunci când vine vorba de fotografiat. Pentru că de filmat, m-a convins fără urmă de îndoială, la concertul Rammstein, deși a fost o acțiune nepremeditată, un imbold de moment. Clipul respectiv și condițiile în care a fost realizat arată că, în ceea ce privește filmarea, Nokia Lumia 720 este la înălțime.

Așa că, dornic de a vedea și rezultatele în materie de fotografie, am pornit, de această dată premeditat, la un scur tur foto al Cetății Brașovului, într-odupă-masă însorită. Dornic să verific dacă lentilele Carl Zeiss evidențiate și pe carcasa telefonului pentru neștiutori își fac treaba.

Pentru a avea totuși un grad de comparație, am plecat și cu telefonul personal după mine. Un Huawei Ascend G510. L-am ales pe el, deși aveam și alte opțiuni, pentru că, din punct de vedere hardware, este cel mai aproape de Nokia Lumia 720. Inclusiv la partea de cameră foto este destul de aproape, 6.1 MP și 2848 x 2144 pixeli pentru Lumia 720 versus 5 MP și 2592 x 1940 pixeli pentru Ascend G510. Am încercat să fotografiez din același punct cu ambele telefoane (spre mirarea turiștilor care vizitau Cetatea Brașovului) diferite ipostaze, de la priveliștea asupra centrului vechi al orașului, până la tăblița cu istoria locașului. Am găsit chiar și un mac rebel, căruia i-am acordat atenția meritată de curajul cu care sfida singurătatea. Toate fotografiile au fost făcute pe setările automate, pentru că, din punctul meu de vedere, este modul cel mai frecvent în care se folosește o cameră foto de pe un smartphone.

Vreau doar să precizez, în încheiere, că nu emit nici un fel de pretenție de fotograf răsărit, așa că o să vă rog să ignorați încadrările sau felul în care sunt tăiate anumite obiecte. Fără să mai pierdem vremea, iată ce a ieșit. O să vă las pe voi să trageți concluziile legate de cum s-au descurcat cei doi protagoniști. Și chiar sunt curios care dintre cele două smartpfone-uri credeți că s-a descurcat mai bine.

final 4

final 2

final 5

final 3

7 final

final 6

final 9

 

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep