HomeFeaturedFocusNSA-ul are la discreție Internetul

NSA-ul are la discreție Internetul

nsa headquarters

Cam aceasta este singura concluzie pe care am putut-o trage după ce am citit un material al celor de la Wall Street Journal. Și sincer nici nu m-a mirat procentul mare de date pe care Agenția Națională pentru Securitate a Statelor Unite l-ar putea accesa prin diferite instrumente. Spun l-ar putea, pentru că din ceea ce înțeleg eu (și până la urmă așa este și firesc) din volumul total de informații pe care NSA-ul are capacitatea de a-l accesa și care reprezintă cam 75% din totalul traficului de pe Internet din Statele Unite, doar o parte mult mai mică este într-adevăr interceptată și procesată.

Cei de la WSJ încearcă să exemplifice și grafic modul în care aceste informații sunt interceptate și mai apoi transformate în rapoarte utile pentru organismele statului. Întorcându-ne la procent, având în vedere că NSA-ul s-a bucurat de suportul tuturor giganților din IT-ul din SUA, personal nu îl găsesc mare deloc.

Și mai cred că majoritatea utilizatorilor de Internet cu puțină minte, conștientizează riscurile pe care publicarea informațiilor personale în orice rețea de socializare și nu numai, le presupun. Și ni le asumăm.

nsa graphic

via Wall Street Journal

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep