HomeFeaturedFocusApple lansează un alt hit: 9 milioane de iPhone-uri vândute în trei...

Apple lansează un alt hit: 9 milioane de iPhone-uri vândute în trei zile

iPhone5s_Gld_iOS7_PRINT

A trecut primul weekend de la lansarea noii generații de smartphone-uri iPhone 5s și 5c iar Apple a și făcut publice cifrele de vânzări. Toată lumea vorbește de faptul că iPhone-urile s-au vândut ca pâinea caldă, în special cele aurii (normal, nu?). Câte?

9 milioane conform Apple. Un volum aproape dublu decât cel reușit de iPhone 5 (5 milioane). Faceți acum un calcul: cam 199 USD pentru fiecare iPhone vândut multiplicat de 9 milioane de ori. O cifră la care puțini se pot gândi. Cam ăștia sunt banii ce au intrat în buzunarele Apple în primul weekend de la lansarea unui produs catalogat de mulți ca fiind dezamăgitor.

E drept, acum Apple vinde două modele de telefoane (dacă Nokia și Samsung pot face asta, de ce nu și Apple?) iPhone 5s și 5c, dar cifrele rămân. Pentru comparație, Samsung a reușit să vândă tot atâtea modele de Galaxy S4 în aproape o lună. Iar pentru Nokia nu au ajuns trei luni să vândă toate modelele de Lumia din portofoliu.

Publicul e foarte bine educat și reacționează la stimulii precis lansați. Exact cum era pe vremea Nokia …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Corneliu
    Nu e neaparat asa. Pe stoc nu exista modele (ok, daca stocurile au fost mici sau inexistente se justifica) si toate precomenzile au termen de livrare spre jumatatea lui octombrie.
    Nu neg ca exista si situatia in care toate cifrele astea si lipsa de telefoane sa fie un lucru fabricat de Apple ca sa aiba grija de valoarea actiunilor propii si sa faca bani fara sa miste nimic din conturile proprii – cu banii luati de la cei care au facut comenzi online pot sa plateasca furnizorii.

  2. cifre umflate. 9mil de telefoane precomandate de toate companiile din lumea asta care au facut comenzi de mii poate zeci de mii de dispozitive…si da,asa se poate ajunge la cifra de 9 mil de device-uri intr-o zi pentru ca din acea zi au plecat in toata lumea sau urmau sa plece…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep