HomeFeaturedFocusCât costă un Witcher?

Cât costă un Witcher?

The-Witcher-2

Ați fost vreodată curioși să aflați cât a putut costa dezvoltarea lui The Witcher 2: Assassins of Kings? CD Projekt a dezvăluit că suma este în jur de 10 milioane de dolari, o fracțiune din bugetul unui joc din categorie grea, o atrocitate insipidă și superficială ca Modern Warfare 2 având un buget de aproape 50 de milioane, plus încă vreo 150 pentru promovare.

Asta înseamnă că CDP a reușit să își recapete investiția chiar și înainte ca The Witcher 2 să atingă 1 milion de unități vândute. Ca dovadă că un joc poate fi masiv, poate fi interesant, poate avea o grafică excepțională, fără să se plângă un director că, la 3 milioane de exemplare, vânzările au fost dezamăgitoare.

Tot cu această ocazie, CDP anunță că dezvoltarea curentă a celor două proiecte noi, The Witcher 3 și Cyberpunk 2077 i-au costat 2.8 milioane de dolari în prima jumătate din anul 2013, iar companie dispune de 8,3 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că au independența financiară necesară pentru a încerca lucruri noi și interesante. După The Witcher 3 urmează să își facă apariția încă un joc, mai mic, altul aceeași talie fiind plănuit mai târziu.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep