HomeFeaturedFocusHTC are probleme legale in SUA: incalca patente Nokia

HTC are probleme legale in SUA: incalca patente Nokia

image

US International Trade Commission a ajuns la concluzia că HTC a încălcat două patente deținute de Nokia atunci când a produs tablete și telefoane pentru piața din SUA. Thomas Pender, judecătorul care se ocupă de caz a hotărât că HTC a încălcat două patente deținute de Nokia în SUA: unul legat de eliminarea erorilor undelor radio și celălalt legat de modul în care sunt interpretate frecvențele radio.
Decizia finală se va lua până pe 23 ianuarie 2014. Cum patentele Nokia sunt acum în curtea Microsoft e probabil că se va ajunge la o înțelegere care să avantajeze ambele companii: HTC se va implica mai mult în zona Windows Phone și Microsoft nu va cere un preț prea mare drept plata a daunelor.

Deja treaba asta s-a mai întâmplat de câteva ori. Nimic nou sub soare.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Patentele raman la Nokia, chiar si dupa finalizarea tranzactiei.
    “Nokia will retain its patent portfolio and will grant Microsoft a 10-year non-exclusive license to its patents at the time of the closing. “

  2. Departamentul de marketing al microsoftului nu doarme…Si asa, microsoft ruseste sa-si impuna proudusele. Printr-o strategie inteligenta de promovare…si investitie masiva in cercetare: cerceteaza cine-i incalca patentele…si-l forteaza sa renunte la concurenta.
    Daca inca vo 2-3 patente or sa se descopere…brusc nu o sa mai vedem HTC cu android…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep