HomeSailfish OS poate rula aplicatii Android

Sailfish OS poate rula aplicatii Android

image

Aflăm că echipa Jolla ce lucrează la proiectul Sailfish OS, sistemul de operare alternativ pentru smartphone-uri, creat de o echipă de finlandezi cu rădăcini în Nokia, a rezolvat oarecum problema lipsei de aplicații prin oferirea unei modalități de a rula programe Android.

E o abordare firească până la urmă: Jolla nu are bugetul Microsoft de a investi în crearea de aplicații pentru platforma sa mobilă și cum cei din spatele proiectului știu foarte bine că fără un set minimal de programe, niciun sistem de operare mobil nu are prea mari șanse de a se impune au decis să meargă pe un drum deja deschis de BlackBerry și să integreze compatibilitatea cu software-ul Android pentru a asigura un start bun proiectului.

CEO-ul Jolla, Tomi Pienimäki anunță că majoritatea aplicațiilor importante de pe Android – printre care și Instagram, WhatsApp, Spotify – vor putea rula direct pe Sailfish OS. Deși sună bine, acțiunea are și o hibă: Google probabil că nu va oferi direct accesul de pe Sailfish OS în magazinul de aplicații Google Play Store, ceea ce înseamnă că utilizatorii de Sailfish OS vor fi nevoiți să recurgă la trucuri pentru instalarea de programe: fie se vor conecta în magazinele de aplicații terțe (cu riscul de a instala și malware) fie vor încărca manual pachetele APK pentru software-ul dorit.

Oricare dintre opțiuni nu va fi chiar floare la ureche pentru oricine. Nu înseamnă că inițiativă nu e bună – din contră, are darul de a atrage atenția entuziaștilor care au venit în Android încă de la început și acum sunt în căutarea a ceva nou. Mă includ și pe mine aici Smile.

Rămâne să vină și primele versiuni funcționale de Sailfish OS ca să ne lămurim ce și cum. Între timp, puteți să vă familiarizați cu platforma urmărind materialul video de mai jos:

 

via betanews

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Pana scot astia Sailfish se termina si cu Android. Buna ideea de a introduce compatibilitatea, da ce se intampla cu viteza? E macar la acelasi nivel?
    M-as mira sa fie ceva ok, fiind vorba de o emulare.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep