HomeFeaturedFocusSmart Classroom: o primă incercare de a orienta învățământul spre viitor

Smart Classroom: o primă incercare de a orienta învățământul spre viitor

Smart Classroom 2

Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din București este un pilot în cadrul unui proiect de modernizare a învățământului ce vizează conectarea școlilor din România la internet și schimbarea fundamentală a filosofiei claselor.

Ministerul Educației Naționale a încheiat un parteneriat cu Samsung Electronics România în urma căruia a ieșit Smart Classroom în care Samsung a livrat o soluție completă care include atât suport hardware și software, cât și content digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”. Astfel, peste 350 de elevi ai școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București vor putea beneficia în primul an de soluția oferită de Samsung Electronics România. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Smart Classroom 5

Lăsând la o parte declarațiile pompoase ale miniștrilor ce nu au ratat ocazia de a se făli cu realizarea, trebuie să apreciem că s-a făcut măcar un prim pas în direcția creării unui mediu de învățare modern.

Smart Classroom 3

Urmează să vedem dacă mai e pe listă o altă școală și când începe implementarea fazei a doua.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep