HomeFeaturedFocusUn altfel de taxi inteligent

Un altfel de taxi inteligent

tokyo cab

Nu este vorba, așa cum ar părea la o primă vedere, de taxiurile cu motorizare electrică, pe care știți că le îndrăgesc. De această dată călătorim virtual până în Japonia (unde altundeva se putea), acolo unde un sistem bazat pe camere de luat vederi amplasate astfel încât să acopere locurile din spate și portbagajul, scanează și analizează modificările acestui spațiu înainte și după coborârea fiecărui pasager.

Scopul acestui sistem este de a identifica rapid orice modificare a acestui spațiu. Modificări date, de cele mai multe ori, de obiectele uitate înauntru de către pasageri. Astfel, în doar câteva secunde, un sunet avertizează pasagerii în cazul în care aceștia și-au uitat orice obiect în mașină.

Există și câteva aspecte extrem de interesante. Odată, legat de fobia oamenilor că le este violată intimitatea, se pare că sistemul nu scanează și zona feței. Oricum, compania care deja și-a anunțat intenția de a-și dota vehiculele cu acest sistem, va încerca să le evidențieze, astfel încât cei deranjați de faptul că sunt filmați, să le evite. Dacă tot am vorbit de compania care vrea să beneficieze de pe urma acestui sistem, este vorba despre Kokusai Motorcars Co din Tokyo. Dacă numele nu prezintă foarte mult interes, faptul că până în primăvara anului viitor, această companie intenționează să își utileze toată flota, de 3100 de vehicule, cu acest sistem (care costă aproximativ 500 de dolari pentru o mașină), spune multe despre seriozitatea acesteia.

Și dacă încă mai aveți semne de întrebare despre utilitatea unui astfel de sistem, aflațăi că doar în 2012, în Tokyo, au fost raportate la poliție peste 210.000 de obiecte uitate în taxiuri.

Eu am un alt semn de întrebare. Oare un asemenea sistem ar fi eficient și în România? Nu de alta, dar am auzit povești de la diverși taximetriști cărora le fuseseră furate, de către pasageri, tetierele de la scaude, de exemplu!

Lăsând gluma la o parte, mă bucură să văd o altă dovadă că transportul public devine din ce în ce mai eficient și mai modern. Chiar dacă nu se întâmplă la noi în țară.

via Wall Street Journal

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep