HomeFeaturedFocusCateva chestii pe care ceasul Galaxy Gear reuseste sa le faca

Cateva chestii pe care ceasul Galaxy Gear reuseste sa le faca

image

Odată cu trecerea timpului începe să fie clar și ceea ce poate face ceasul inteligent Galaxy Gear versus ceea ce ne-am gândi cu toții ce ar trebui să facă. Și cum lucrurile sunt departe de a fi așa cum ne imaginăm m-am gândit să vă adresez o întrebare.

Ce credeți că ar trebui să facă un ceas inteligent? Cum vi-l imaginați voi? DIn prezentările văzute și reclama asociată lui Galaxy Gear, ce credeți că e de fapt ceasul inteligent?

Am primit Galaxy Gear prin programul Orange Smartphone Testers și dupîă câteva zile de testare lucrurile încep să fie foarte clare.Galaxy Gear e un concept interesant ce generează foarte multe așteptări, dar din păcate confirmă foarte puține.

În articolul de față o să vă spun ce poate să facă. Dacă ce ceva ce vă așteptați să știe ș nu regăsiți aici, înseamnă că e o speranță deșartă.

Da, Galaxy Gear știe să arate ora. Aș putea spune exactă, numai că e sincroniat cu ceasul smartphone-ului Galaxy Note 3 și dacă el dă greș, o să dea greș li Galaxy Gear.

1. Aduce prognoza meteo

Galaxy Gear poate să se folosească de conexiunea la internet a lui Galaxy Note 3 ca să arate porgnoza meteo direct pe display (dacă alegeți opțiunea de afișare a ceasului cu prognoză meteo). Sau poate să răspundă automat la comanda vocală ”Tell me the weather”.

2. Spune ora

Dacă este întrebar cât e ceasul – ”Tell me the time” sau ”what is the time”, Galaxy Gear va ști să spună cât e ceasul. O funcție pe care ne-am aștepta să existe pe un  … ceas.

3. Face poze și filmează

Măcar în zona de poze Galaxy Gear face o treabă destul de bună. Fie prin lansarea aplicației de cameră și apoi comenzi touch de focalizare și fotografiere sau pur și simplu o succesiune de comenzi vocale de tipul ”Open Camera” și apoi ”Smile”, Galaxy Gear face poze folosindu-se de camera din dotare.

4. Anunță întâlnirile din agendă

Sincronizarea via Bluetooth cu aplicația Calendar de pe smartphone-ul Galaxy Note 3 e în măsură să arate pe ecranul ceasului Galaxy Gear care este următoarea întâlnire și să genereze o notificare dacă este nevoie.

5. Prezintă notificări

Folosin opțiunile de avertizare pentru întâlniri, mesaje primite pe SMS sau email și activitatea de pe Facebook și/sau Twitter, pe ecranul lui Galaxy Gear pot veni informații legare de faptul că s-a întâmplat ceva. Eventual și unde – Facebook, GMAIL sau Twitter. Din păcate nimic mai mult, slabe șanse de a vedea direct pe ceas ce mesaje s-au primit sau de la cine …

6. Pedometru

Implicit există instalată pe ceas o aplicație de tip pedormetru care are menirea de a înregistra informațiile despre deplasare și să le traducă în exerciții de mișcare, respectiv pași făcuți. Nu am stat să verific cât de exacte sunt, cert este că ceea ce se înregistrează poate fi sincronizat cu aplicația S Health de pe Galaxy Note 3 de unde să fie afișate sub forma unor rezultate ale exerciții fizice. Cred că dincolo de funcția de ceas și mijloc de a vedea prognoza meteo, partea de înregistrare a deplasării este cea mi importantă de pe Galaxy Gear.

7. Comenzi vocale

Un set limitat de comenzi vocale poate si transmis către Galaxy Gear și acesta prin integrarea cu S Voice să știe să răspundă corect. În mare rezultatele sunt bune atâta vreme cât este linște în jur și comenzile pot fi transmise la o calitate bună. Nu sunt foarte multe comenzi ce pot fi date către Galaxy Gear – voi reveni cu un articol pe tema asta.

Și cam aici se termină funcționalitatea ceasului inteligent. Lucruri mai avansate precum citirea email-urilor, partajarea de statusuri pe rețele sociale, parcurgerea sau compunerea de mesaje sunt chestii ce nu se întâmplă acum. Poate ăb versiunea 2.0 să existe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep