HomeFeaturedFocusCONCURS: Castiga pachete software de la ABBYY!

CONCURS: Castiga pachete software de la ABBYY!

Nu de puține ori ne-am lovit de situația în care am avut nevoie de varianta digitală și editabilă a unui text tipărit sau fotografiat. Eu personal, am folosit pentru prima dată o soluție OCR în studenție, pentru a evita dactilografierea a 20 de pagini de carte în lucrarea de licență.

Împărtășiți-ne printr-un comentariu la acest articol, cum a decurs prima voastră întâlnire cu o soluție OCR sau când s-ar fi dovedit utilă o astfel de soluție pentru voi, și ABBYY vă premiază cu pachete software. Cele mai interesante trei comentarii vor primi un pachet format din licențe full ABBYY PDF Transformer+ și  ABBYY FineReader 11 PE, o licență full ABBYY FineReader 11 PE și respectiv o licență de ABBYY PDF Transformer+.

Concursul durează până pe 30 Noiembrie 2013, iar câștigătorii vor fi anunțați până pe 3 Decembrie 2013. Până atunci, pentru a vă convinge de utilitatea unei astfel de soluții, cei de la ABBYY ne-au pus la dispoziție o versiune trial extended, care vă permite scanarea unui număr dublu de pagini în comparație cu trial version-ul standard. Puteți face download la ABBYY FineReader 11 PE extended trial version dedicat special cititorilor Mobzine.RO, care vă poate ajuta să înțelegeți cum funcționează o astfel de soluție OCR, cât de simplu se poate ea utiliza și cât de folositoare se poate dovedi în anumite situații.

14 COMENTARII

  1. Vine o vreme cand, intreprinzator fiind, indiferent de ce ai face, devii coplesit de teancuri de dosare, acte, maculatura. Atunci este momentul sa descoperi o noua functie in viata ta, se numeste ADF (Automatic Document Feeder) si pana la un moment dat reprezenta o optiune a echipamentelor de birou scumpe si pretentioase.

    Eram in cautarea unui astfel de multifunctional pentru birou (imprimanta, scanner, copiator, fax), cand inca preturile erau toate din 4 cifre in lei noi, pana la un moment dat cand l-am gasit: un Epson micut DX9400F bun la toate si avantajos ca pret.

    La prima vedere m-au impresionat functiile si caracteristicile. Aveam insa sa descopar imediat, ceva ascuns despre care nimeni si nimic nu-mi spusese ceva pana la acel moment. Odata cu suita complexa de drivere si aplicatii, pe care de fiecare data aleg sa le instalez complet, pe desktop apare o iconita rosie cu nume greu de retinut, pe atunci: Abbyy FineReader, un nume de care aveam sa ma atasez iremediabil, pana astazi.

    Tone de formulare, acte si orice altfel de documente imi erau necesare in forma editabila, le treceam prin filtrul atent OCR. Alimentatorul de documente multiple ma ajuta pe partea fizica a scanarii iar de restul se ocupa algoritmul sofisticat Abbyy.

    Productivitatea a crescut mult. Chiar si cu mici ajustari sau corecturi, munca de tehnoredactare dupa originale, a devenit o rara exceptie.

    N-am ratat nici o oferta promotionala de pret la aplicatiile Abbyy mobile pentru Android, ma folosisem de ele chiar si pe Symbian, astfel ca astazi ma pot minuna pe mine, dar si pe partenerii de afaceri sau conferinte, de capacitatea OCR Abbyy de a descifra perfect carti de vizita sau texte privite prin ochiul palid al camerei foto de telefon.

    Si nu o data am returnat o carte de vizita, scanand-o in prezenta ofertantului. Dar de fiecare data, uimirea a fost urmata de un zambet si de aceiasi strangere ferma de mana.

  2. Tot cu fotografiile m-am bucurat si eu de primul OCR, nu mai tin minte ce solutie am gasit! A trebuit sa corectez ceva dupa aceea, da mi-a placut ideea. Sa tot fie vreo 5 ani de atunci!

  3. Nu mai stiu ce solutie am folosit prima data, dar imi place la nebunie ideea ca in prezent, cu solutiile actuale OCR si cu un smartphone bun, faci o fotografie la o pagina de carte de exemplu, si ulterior, poti sa scoti textul din ea. Imi aduce aminte de filmele cu spioni ale copilariei 🙂

  4. Prima experienta cu OCRul n-a fost una reusita, scanner HP, conectat pe SCSI, soft de la HP, dura o gramada sa recunoasca si erau multe rateuri din cauza diacriticelor.

    In prezent ABBY m-a salvat de destule ori, mai ales unde era vorba de tabele, care si-au mentinut formatarea.

  5. @dedalmapeti
    nu cred ca lauda nimeni doar pentru premiu. Sa dam cezarului ce-i a-l cezarului. Si eu am folosit mai multe produse OCR si dintre toate doar despre produsul ABBYY pot spune ca merita pretul. Se descurca bine si cu scanari proaste. Cele mai bune rezultate (aproape 100% text fara erori) se obtin cu text a/b la 300dpi. Stie sa si formateze textul conform originalului si chiar tabele excel. Are suport pentru diacritice si e si foarte usor de folosit.

  6. Cam tămâiați produsele OCR, mai ales pe cel care oferă premiul; nu pot să cred că doar pentru un premiu lăudați o categorie de produse care sunt departe de ceea ce pretind a fi.

  7. Prima intalnire cu o solutie OCR a mea a fost acum 2-3 ani si exact cu ABBYY FineReader 10. Aveam neaparat nevoie de un document in limba romana care continea vreo 30 de pagini si nu aveam timpul necesar sa-l transcriu. I-am facut fotografii si un prieten avea acest produs cumparat recent si mi-a spus ca merge foarte bine pentru limba romana, era incantat. Asa ca am trecut la treaba: i-am dus pozele pe stick si ne-am apucat de OCR-it. Surprinzator, chiar si-a facut treaba intr-un mod mai mult decat satisfacator. Ceea ce am apreciat la el cel mai mult este ca mi-a permis printr-o interfata foarte prietenoasa modul de corectie al caracterelor pe care nu era sigur ceea ce m-a ajutat enorm, la final documentul fiind 100% transpus electronic. Si cireasa de pe tort, am corectat si greselile gramaticale si de diacritica in timpul asta. Recomand cu placere acest soft prietenilor ori de cate ori este nevoie.

  8. Prima intalnire cu o solutie de tip OCR a fost in urma cu exact 10 ani si intamplator a fost cu o versiune de ABBYY FineReader piratata 🙁

    Lucram in redactia unui cotidian local si intr-una dintre sedinte s-a pus in discutie ideea de a pune online toata arhiva acelui ziar.

    Solutia parea simpla: toata numerele tiparite trebuiau scanate si urcate pe server doar ca Google nu indexa textul dintr-o imagine si la o cautare dupa “img to txt” sau ceva asemanator am dat peste ABBYY FineReader.

    L-am downloadat de pe un site obscur, l-am instalat si l-am testat pentru cateva zile: mi s-a parut un adevarat numar de magie sa descopar cum textul dintr-o imagine se poate converti intr-un document editabil.

    Peste putin timp am aflat ca nu mai e nevoie sa ne batem capul cu OCR pentru ca toata arhiva ziarului se afla deja in format digital la cei de la tehnoredactare…

    Am uitat de ABBY FineReader cativa ani pana cand m-a salvat din incurcatura cand a trebuit sa urc pe un blog cu tematica crestin ortodoxa cateva mii de texte care au fost scanate si apoi convertite… materialul scanat nu intra sub incidenta drepturilor de autor 🙂

  9. Chiar recent, in companie, era doar o singura carte de specialitate pe care o doreau multi. Chiar cu abby am trecuto in pdf, indexabil. rezultate bune in 90% din cazuri.

  10. Orice sesiune de lucru cu OCR se sfârșește cu nervi sau cu foarte multe ore suplimentare petrecute în fata calculatorului.

Nu se mai pot adauga comentarii.

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep