HomeFeaturedFocusTabletele Dell Venue, competiție adevărată pentru Surface

Tabletele Dell Venue, competiție adevărată pentru Surface

image

Dell își prezintă intențiile de a rămâne pe piața de consumer oferind informații despre un nou set de tablete Windows din seria Venue, competiție directă pentru Surface. Dell Venue 11 Pro e alternativa pentru cei ce doresc Windows-ul complet pe un sistem ieftin și cu autonomie mare, cu avantajul că va veni cu un preț începând de la 500 USD – are display IPS de 10.8 inci, rezoluție 1080p și procesor ATOM din seria Bay Trail, 2G RAM, 32 GB pentru stocare și o autonomie anunțată de 11 ore. Împreuncă cu tableta pot fi livrate două tipuri de tastatură: una similară cu Touch Cover-ul Microsoft sau una de tip Asus Transformer cu mousepad și baterie suplimentară.

Varianta mai puternică, construită pe Intel Haswell Core i5 vine și cu 8 GB RAM, 256 GB pentru stocare SSD – deja avem o alternativă pentru Surface Pro 2. Iar zona enterprise poate obține și TPM plus cititor de amprentă.

Din seria 8 inci, Dell a prezentat Venue 8 Pro (începe de la 300 USD) o tabletă cu Windows 8.1, rezoluție de doar 1280 x 800 pixeli pe display de 8 inci IPS și o grosime de doar 9 mm. Are diar jack audio și microUSB, microSD și micro-SIM – cu asta se distanțează clar de oferta Microsoft.

Dell nu își direcționează strategia doar pe zona Windows, prezentând și modele pe Android: Venue 7 și Venue 8 (nu au Pro în spate) ce vin cu Android 4.2.2 (acum, când KitKat e aproape?!?). Motorizarea lor se bazează pe CPU Clover Trail Plus Atom, display de 1280 x 800 pixeli IPS, 2GB RAM și aproape 10 ore de baterie anunțată. Prețurile sunt de fapt marele atu: 150 USD pentru varianta de 7 inci și 180 pentru cea de 8.

Cu așa ceva chiar și lui Samsung sau Google le va fi greu să lupte.

Dacă aveți planuri de tablete în toamna asta așteptați data de 18 octombrie când vor fi puse în vânzare.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. De remarcat aici este si HP Omni 10 care dupa parerea mea e mult mai ok (in special ca pret 🙂 ) 400$ in state si 400E in europa. 10″ 1080p display si alimentare separata de mufa mini(sau micro) usb. + mini hdmi… nu are atatea accesorii dar cu un hub usb nici nu e nevoie 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep