HomeFeaturedFocusWindows Phone GDR3 anuntat oficial de Microsoft

Windows Phone GDR3 anuntat oficial de Microsoft

Phablet_StartScreenProductivity_01_072A1240

Și iată că Microsoft vorbește oficial despre Windows Phone GDR3 înainte chiar ca toate aparatele eligibile să primească update-ul Windows Phone 8 GDR2. Într-un articol detaliat de pe Windows Phone Blog, Darren Laybourn prezintă informații mai amănunțite despre update-ul cu numărul trei pentru Windows Phone 8, sistemul de operare mobil relansat anul trecut.

Pe scurt, viitorul update vine să ofere compatibilitatea cu noi tipuri de aparate, să extindă capabilitățile actualei platforme și să crească calitatea. Chestii ce la nivel teoretic sună foarte frumos și care promit marea cu sarea, ba chiar că vor ajunge pe aparatele noastre în următoarele luni.

Din imaginile de pe site-ul Microsoft putem vedea că multe dintre informațiile scăpate pe net deja despre GDR3 sunt adevărate.

image

Ecranul principal va primi mai multeposibilități de organizare pentru de tile-uri pe lățime (unul mare plus unul normal, sau două normale plus patru mici, sau 12 mici), în funcție de cum are nevoie utilizatorul. Schimbarea se datorează includerii suportului pentru display-uri 1080p.

Odată cu asta apare și opțiunea de display pe 5 sau 6 inci, ceea ce deschide drumul către phablet-urile Windows – vă aduceți aminte că pe 22 octombrie așteptăm phablet-ul 1520. Și CPU-urile quad-core vor fi suportate.

Apar și câteva schimbări legate de modul în care se face interacțiunea cu smartphone-ul când e folosit pe modul de conducere, în cradle – ce notificări apar, ce operații pot fi făcute.

Cu GDR3 Microsoft mai aduce pe platforma Windows Phone și facilități deja existente pe Android și nou incluse în iOS7 – închiderea aplicațiilor din task manager prin oferirea unui buton X, blocarea opțiunilor de reorientare a ecranului.

Ce îmi place cel mai mult e faptul că avem acum opțiunea de a trimite mai simplu pe email PDF-uri și documente Office.

Dincolo de toate astea, mai e un anunț foarte important: cine vrea se poate înscrie gratuit în programul de beta testing și să primească acces mai rapid la GDR3. Chiar din zilele următoare!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. @valeriu
    Ce exact nu poti face? Tile-urile se misca asa cum se miscau si inainte si se pot muta unde doresti.

    Daca te referi la a treia dimensiune de tile-uri, ea nu apare decat pe aparatele cu rezolutie 1080p, am specificat asta.

  2. Va rog sa mă ajutati cu o problema. Am instalat gdr 3 direct de la Microsoft ,tot ce se prezinta in descrieri este adevărat ,cu o singura exceptie ,nu pot face ce spun ei legat de aranjarea iconitelor pe ecranul principal .mentionez ca am un aparat Nokia Lumia 820 si la caracteristici corespunde .va multumesc

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep