HomeFeaturedFocusZece baieti si doua fete reprezinta Romania la Campionatul Mondial de Sport...

Zece baieti si doua fete reprezinta Romania la Campionatul Mondial de Sport Electronic

Campionatul Mondial de Sport Electronic va avea loc în perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, și este organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) și de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL). Țara noastră va concura la campionat cu o echipă formată din 10 băieți (cinci la League of Legends – LOL și cinci la Alliance of Variant Arms – A.V.A.) și două fete, ce vor juca la disciplinele StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

La competiția de League of Legends s-au calificat cei de la Like A Sir (Stoian Ovidiu – Cliqque, Neagu Bogdan – imsoleet, Enut Andrei – King XéMO, Matei Gheorghe – Sir GocuXV, Teca Mircea – Mirciu), iar băieții care ne vor reprezenta la A.V.A. sunt Vlaconi Tudor – ZoOmL3sS, Ciprian Iacob – Toteu4ever, Petcu Adrian – AdyIRONIQ, Ghindea  Gabriel – Me1998, Vasile Leonard – TheNubDude.

Cele două fete care vor participa la Campionatul Mondial de Sport Electronic au 25 de ani și sunt Corina Lixandru (StarCraft 2) și Elena Surdu (Tekken Tag Tournament 2).

“România, ca țară organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificări continentale. Țara noastră are deja un start, având calificați la fiecare joc, ceea ce înseamnă și mai multe puncte pentru noi. Totuși, șansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends”, a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

Valoarea premiilor la competițiile masculine este de 33.000 de euro (20.000 de euro la LOL și 13.000 de euro la A.V.A), iar la cele feminine de 4.000 de euro, câte 2.000 de euro pentru fiecare disciplină.

În total, la București vor veni peste 200 de jucători profesioniști și delegați ai federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state. Țările care trimit jucători la Campionatul Mondial de Sport Electronic și fac parte din Federaţia Internaţională de Sport Electronic  sunt Austria, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Israel, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, China, Coreea de Sud, Mongolia, Filipine, Vietnam, Canada, Africa de Sud. De asemenea, din țările non-membre, sunt așteptați gameri din Thailanda, Japonia, Tunisia.

Totodată, în afară de jucători, țările menționate trimit și delegații formate din oficiali, presă sau publisheri, iar acestora li se alătură și reprezentanți din alte state, unele mai exotice decât altele, precum Turcia, Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Brazilia, Mexic, SUA, Georgia, Germania, Norvegia, Egipt, Macedonia, Ucraina, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tajikistan sau Namibia.

În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, se vor efectua teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la București.

“Vrem sa demonstrăm lumii întregi că ceea ce facem este sport și ne dorim să îndeplinim toate regulile care se aplică unui sport normal, drept pentru care am decis și realizarea de teste antidoping la eveniment”, a arătat Silviu Stroie.

Spectatorii prezenți la campionat vor putea câștiga diverse premii, care ajung, în total, la peste 7.000 de euro. Așa că este momentul să vă aduceți aminte de CONCURSUL nostru și de faptul că și voi puteți fi acolo!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep