HomeFeaturedFocusAchizitia BlackBerry de catre Fairfax a cazut, Thorsten Heins nu mai este...

Achizitia BlackBerry de catre Fairfax a cazut, Thorsten Heins nu mai este CEO

Deși au fost primii care și-au arătat intenția de a prelua compania canadiană, cei de la Fairfax Financial Holdings au avut dificultăți în a strânge suma de 4,7 miliarde de dolari necesară. Se pare că prea puține bănci au încredere într-o revenire a BlackBerry, riscurile creditării fiind considerate prea mari. Și de bine ce vă povesteam ieri că o nouă companie mare își arată interesul pentru achiziția canadienilor, iată că lucrurile iau o turnură ciudată.

Fairfax Financial Holdings au anunțat că își retrag oferta inițială de achiziție. Lucrurile ar fi putut părea destul de favorabile companiilor interesate rămase în cursă, dar anumite mișcări interne taie din acest elan. CEO-ul Thorsten Heins a fost înlăturat, interimatul fiind asigurat de John S. Chen, fost CEO la Sybase.

Odată cu înscăunarea acestuia, se pare că s-a renunțat la ideea vânzării companiei, cel puțin pentru moment. Planul de rezervă înclude strângerea sumei de 1 miliard de dolari cash, pentru revigorarea companiei, în paralel cu o restructurare a personalului, pornită de la nivel de management. Nu că aceasta nu ar fi fost deja în planurile BlackBerry.

Noul CEO s-a grăbit să afirme că nu se va renunța la producția de smartphone, ba din contră, aceasta va reprezenta principala prioritate a BlackBerry și pe viitor, în ciuda pierderilor înregistrate. Optimismul său poate fi susținut și de experiența pozitivă avută la Sybase.

“I know we have enough ingredients to build a long-term sustainable business. I have done this before and seen the same movie before.”

Să sperăm că va găsi resursele necesare pentru a readuce BlackBerry pe o pantă ascendentă. Specialiștii spun că are nevoie de un an, un an și jumătate pentru a demonstra că vorbele sale sunt susținute și de fapte.

via Engadget

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep