HomeFeaturedFocusAndroidul Moto G la 179 USD face concurenta Nexus 5

Androidul Moto G la 179 USD face concurenta Nexus 5

image

Google face o mişcare îndrăzneaţă şi decide să vândă smartphone-ul Moto G la un preţ de entry level: 179 USD fără contract. Gândiţi-vă că un smartphone de 4,5 inci, cu display 720p LCD TFT, quad-core Qualcomm Snapdragon 400, 1GB RAM, 8 sau16GB pentru stocare, cameră principală de 5 MP şi cea secundară de 1.3MP, baterie de 2070 mAh, are un preţ cu puţin peste ceea ce cer branduri aşa zise româneşti pe Androidele lor făcute în China.

Începe să sune bine mai ales dacă aveţi pe cineva în călătorie prin SUA şi poate să vă aducă telefonul la preţurile de acolo.

image

Moto G are o carcasă detaşabilă în 19 variante de culori, incluzând albastru, roşu, negru şi alb. Se pare că strategia Nokia pentru seria Lumia începe să se arate câştigătoare, dacă şi Apple şi Google o urmează. Fiind un produs al brandului Motorola, aflat acum în posesia Google, mă aştept ca şi noile serii de aparate Moto să intre în ciclul de update rapid pentru Android (un preţ mic şi promisiunea update-urilor rapide de Android sunt factori care vor contribui la vânzări). Acum are Android 4.3, 4.4 fiind pe drum.

image

Cu lansarea asta, Google vrea să se asigure că nu lasă Nokia (Microsoft) sau Samsung piaţa low end şi vine cu produse interesante, cu un clar avantaj competitiv. Şi fără să vrea (sau poate că de fapt asta este si şi dorinţa) Moto G devine un contracandidat pentru Nexus 5 (vândut la 350 USD) din prisma preţului şi a specificaţiilor hardware. Trebuie să recunoaştem că, la 179 USD pentru varianta 8 GB, Moto G e chiar un produs foarte atractiv.

image

L-aţi lua în defavoarea Nexus 5?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep