HomeFeaturedFocusCâteva concluzii după Microsoft Summit 2013

Câteva concluzii după Microsoft Summit 2013

20131106_121143

A trecut Microsoft Summit, cred că cel mai mare eveniment de IT din România anului 2013. Peste 1000 de oameni au participat la o conferință pe tehnologii Microsoft unde pe lângă prezentatori locali – Ciprian Jichici, Mihai Tătăran, Tudy Damian, Radu Vunvulea, Adi Stoian, Cristi Lefter au fost și nume mari din Microsoft (Chris Capossela, Michael Palermo, Eron Kelly) plus David Chappell (căruia am reușit să îi iau un scurt interviu).

Informația dată în prezentări a fost o mixtură de elemente de marketing, necesar de a fi comunicate de Microsoft într-o manieră coerentă pe zona de cloud, aplicații, infrastructură și big data. Toate centrate în jurul Windows Azure și elementelor adiacente.

În mare parte conferința a fost ok: speakeri pregătiți (exceptând keynote-ul primei zile unde mesajul Mastercad și Raiffaisen a fost foarte slab lucrat), audiență interesată. Subiectele atinse în prezentări au făcut lumină pe multe din bucățelele cloud, dezvoltare pe Windows 8 și Phone, Big Data, virtualizare, bune practici, mobile apps.

Locația mi s-a părut adecvată în mare parte – poate puțin cam neîncăpătoare pentru volumul audienței. Măcar locurile de parcare au fost suficiente.

Din ce am stat de vorbă cu participanții am văzut și păreri pro și contra. Unii au înțeles că au venit la un eveniment de tehnologie Microsoft și iau o informația primită ca atare, nu ca niște litere de lege, alții nu au înțeles asta. Dialogul face bine tuturor Smile.

Că per total lumea a apreciat, încă nu pot spune. Încă mai primesc feedback. Din punctul meu de vedere o conferință de acest gen e binevenită și în București și închide un an în care România a arătat că are potențial de a organiza conferințe interesante pe zona de tehnologie – includ aici și IT Camp. Încet, încet ne mișcăm.

Nivelul informației de la Microsoft Summit 2013 mi s-a părut ceva mai puțin tehnică decât ceea ce am văzut la IT Camp, nu mai rău. Altceva.

Îi felicit pe cei de la Microsoft pentru inițiativă și sper ca Microsoft Summit să se întâmple și în 2014, alături de IT Camp și poate alte evenimente similare. Poate că și oamenii de tehnologie de la noi vor înțelege că la astfel de evenimente chiar ai un câștig real legat de socializare, acces la tehnologie, posibilități de a fi vizibil (inclusiv prin a fi prezentator) și nu vor mai bifa participările că așa vrea șeful sau partenerul de afaceri.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. mie mi s-au parut mai interesante sesiunile tehnice, nu cele de marketing (cloud, bla bla bla …). Cel putin la Daniel Petri (upgrade ad from 2003 …) nu misca nimeni in sala, a vb doar o ora dar daca mai vorbea inca una, tot nu se misca nimeni. A fost cred ca cea mai interesanta prezentare de acolo.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep