HomeFeaturedFocusiPhone 5s: cum filmeaza Full HD si slow motion

iPhone 5s: cum filmeaza Full HD si slow motion

IMG_0056

După ce am văzut cum face poze iPhone 5s a trebuit să pun la treabă și funcția de înregistrare video de pe iPhone 5s (sample-ul a venit prin amabilitatea Orange ce îl are listat în ofertă). Inițial nu m-am atins de setări: pornită Camera, selectat modulul de înregistrare video și pornită înregistrarea.

A ieșit asta:

Apoi, asta:

Următoarele două filme sunt înregistrate cu funcția Slow Motion din iOS 7 de pe iPhone 5s. Se înregistrează la 120 FPS cu o calitate redusă la 720p, player-ul video de pe telefon fiind capabil să redea informația.

Și:

Numai că pe YouTube nu se pot reda slow motion și le vedeți la un FPS normal.

Știți deja că iPhone 5s vine cu un procesor A7 pe 64 de biți și că Apple a spus că e revoluționar. Una din direcțiile în care poate fi folosit este cea de editare filmelor direct pe smartphone. iMovie e gratuit, filmarea slow motion cu iPhone 5s merge simplu (se selectează funcția Slow Motion și se pornește înregistrarea). Se încarcă pozele, filmele în iMovie, eventual se alege o coloană sonoră și o temă iar apoi se dă drumul la randare.

Produsul final se poate salva local sau încărca direct pe diverse servicii de socializare/partajare. Eu l-am pus pe YouTube:

Mi-a plăcut să mă joc cu funcția slow motion. Are potențialul de a face ca filmări banale să iasă foarte bine – asta dacă ești prevăzător să înregistrezi video cu slow motion și nu cu funcția normală. iMovie e încă la un nivel minimal, nimic complicat și prin urmare nimic ce să ofere posibilitatea de editare la un nivel mai avansat.

Ca și pe zona foto, iPhone 5s se comportă bine și în zona de filmare. Cred că cei ce vor achiziționa iPhone 5s vor fi mai mult decât mulțumiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep