HomeFeaturedFocusStephen Elop si deciziile lui radicale la ipotetica sefie Microsoft

Stephen Elop si deciziile lui radicale la ipotetica sefie Microsoft

De bine ce am luat în derâdere sursele anonime ale celor de la Reuters, citesc un material, de această dată pe Bloomberg, conform căruia, niște surse la fel de anonime, chiar trei la număr, afirmă că, în eventualitatea în care Stephen Elop ar ajunge CEO la Microsoft, poziție pentru care am văzut că este aproape de finală, ar lua niște măsuri radicale. Și prin radicale o să vă rog să înțelegeți vânzarea diviziei Xbox și închiderea Bing (oare nu l-ar cumpăra nimeni?).

Nu îmi dau seama de unde puteau să iasă la iveală asemenea detalii. Chiar și în cazul în care sunt subiecte discutate la “interviul” susținut pentru acest job, tot ar fi fost normal să nu se răsufle. Oricum, mie îmi lasă un gust de campanie electorală de pe la noi. Nu îmi dau seama dacă este una pozitivă, sau una care să îl plaseze pe Elop într-o lumină proastă. Având în vedere că sunt evidente două tabere în acționariatul Microsoft, una mai clasică, mai conservatoare și aripa mai modernă, care îl contestă chiar pe Bill Gates, este destul de evident că prin Redmont nu zboară porumbei albi cu ramuri de măslin în cioc, ci mai degrabă, ca să păstrăm comparația, corbi care dau câte un cioc de apă combatanților.

Oricum, inexplicabil, încep să simpatizez cu Elop. Mi-a plăcut de el de când a aruncat un telefon de-al concurenței, într-un gest de marketing care nu a părut foarte studiat. L-au copiat alții după.

Via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep