HomeFeaturedFocusWindows 8.1 introduce compatibilitea cu tehnologia Miracast

Windows 8.1 introduce compatibilitea cu tehnologia Miracast

image

În sfârșit văd că una din ideile introduse odată cu Windows 8, adică facilitatea de a trimite automat conținutul de pe display către diverse aparate conectate, are și aplicabilitate practică. Microsoft anunță pe blog-ul Windows că odată cu Windows 8.1 există inclus suportul pentru Wi-Fi Alliance (WFA) Miracast wireless display.

Pe înțelesul tuturor, dacă PC-ul/tableta cu Windows 8.1 are suport Miracast și în zonă există un receptor Miracast (Smart TV) compatibil, tot ceea ce e afișat pe ecranul aparatului e trimis automat pe display-ul receptorului wireless, fără să fie nevoie de router-e, cabluri ethernet. Nu prea îmi dau seama de ce se laudă Microsoft cu treaba asta atâta vreme cât pe Android (HTC, Samsung, LG) opțiunea e prezentă de foarte mult timp.

În fine, bine că a ajuns acum și pe Windows. Avantajele cred că sunt evidente pentru oricine: de exemplu te poți uita la poze pe Smart TV să vadă și familia, controlând informația de pe touch-ul tabletei. Sau dai drumul la un film fără să mai conectezi vreun cablu sau să fi limitat de standardul DLNA.

Nu în ultimul rând poți chiar să te și joci pe tabletă, întreaga acțiune fiind proiectată pe TV. Scenarii se găsesc destule și sunt convins că puteți găsi oricând alte câteva la fel de interesante.

Toată șmecheria cu Miracast este că poți partaja oricând, orice e afișat pe ecran. Nu ești limitat doar la un anumit tip de conținut sau doar anumite aplicații. De îndată ce e făcută asocierea cu un display compatibil, conținutul afișat pe ecranul aparatului pe care îl folosim e duplicat automat pe cel Miracast.

Microsoft recomandă mai întâi aplicarea celor mai recente update-uri și abia pe urmă adăugarea receptorului Miracast: activați charm-ul Devices și apoi Project. Alegeți Project și apoi Add a wireless device. Ați făcut legătura și din acel moment totul merge perfect.

Teoretic.

image

Am văzut pe Windows 8 că nu prea funcționează cum trebuie facilitatea de redare via DLNA pe motiv că doar aparatele certificate – întâmplător Smart TV-ul meu LG 47LW980S nu în lista celor certificate, dar merge fără niciun fel de probleme cu orice telefon/tabletă Android, iOS și chiar cu telefoanele din seria Lumia. De asta aștept să văd dacă ceea ce zice Microsoft e chiar adevărat în cazul Miracast și merge fără probleme.

via Microsoft Blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep