HomeFeaturedFocusAlianta greilor industriei pentru drepturile utilizatorilor

Alianta greilor industriei pentru drepturile utilizatorilor

Dacă ați terminat de râs după un asemenea titlu, aflați că, nu știu de ce, dar nu pot să înghit deloc gălușca cu preocuparea maximă pe care mai marii IT-ului la nivel golbal o au față de confidențialitatea datelor utilizatorilor lor. Tocmai de aceea, alianța dintre Microsoft, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Yahoo și AOL prin care aceștia vor să forțeze instituțiile statulu american (și nu numai) să își limiteze drastic cererile de a accesa informații confidențiale de-ale utilizatorilor, mă lasă rece.

O să vă îndrum spre pagina oficială a acestei alianțe, dacă doriți să vă puneți puțin la punct cu cele cinci principii adoptate acolo. O să vă aduc în atenție doar citatul lui Brad Smith, General Counsel and Executive Vice President, Legal and Corporate Affairs, Microsoft, care parcă este cel mai aproape de adevăr și de problema reală din spatele acestei inițiative:

“People won’t use technology they don’t trust. Governments have put this trust at risk, and governments need to help restore it.”

Au mai existat coaliții între marii jucători din IT și parcă mai credibile. Însă demersul de față este puțin cam tras de păr. În realitate, preocuparea celor enumerați mai sus pentru drepturile și confidențialitatea informaților utilizatorilor sunt la fel de mari precum opoziția clasei politice de la noi față de Roșia Montană sau Pungești. Măcar ăștia de la noi nu se mai chinuie să joace teatru!

via Reform Government Surveillance

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep