HomeEvenimenteAplicatia Remote Cinema castiga hackathon-ul App Challenge pe platforma Microsoft

Aplicatia Remote Cinema castiga hackathon-ul App Challenge pe platforma Microsoft

image

În urmă cu aproape o lună anunțam organizarea hackathon-ului național pe platformă Microsoft, dar din păcate abia astăzi pot să anunț și cine l-a câștigat: echipa Think IT din Cluj-Napoca, formată din Coman Alexandru, Mateoaea Adrian, Cîrstean Paul. Aplicația lor se numește Remote Cinema și este o aplicație ce oferă posibilitatea de a vizualiza filme și/sau videoclipuri sincronizate cu prietenii, putând comunica în același timp impresii și informații în timpul vizionării.

Remote Cinema e deja disponibilă în Windows 8.1 și poate fi descărcată de pe acest link.

Rezultatul general al competiției App Challenge a fost că în cele 24 de ore ale concursului au fost realizate 70 de aplicații de către cei 250 de participanți din cele cinci orașe în care s-a desfășurat hackathonul.

Oana Viciu, Audience Marketing Manager, Microsoft România: „Prin acest hackathon și al altor acțiuni similare, Microsoft România oferă suport pentru accelerarea inițiativelor venite din partea tinerilor și antreprenorilor români. Participanții au avut acces la sesiuni tehnice pe tehnologii Microsoft (Windows 8 și Windows Phone) și susținerea unor profesioniști din domeniu, dezvoltând aplicații atractive în doar 24 ore.

Ideile inovative și pasiunea acestor studenți se traduc prin aplicații ce vizează o piață globală cu sute de milioane de utilizatori Windows 8 și Windows Phone, reprezentând potențialii lor clienți.

Pentru noi, ca organizatori, este întotdeauna impresionant să vedem idei din ce în ce mai utile și originale, alături de pasiunea și determinarea tinerilor dezvoltatori care urmăresc o carieră în domeniul IT.”

Celelalte echipe ce au mai punctat în App Challenge sunt:

București

Locul 1: Protest Map – aplicație ce prezintă în timp real harta evenimentelor ce au loc în București

Locul 2: Tren Călător 2.0 – update al aplicației Tren călător, ce conține pe lângă informațiile referitoare la rutere trenurilor din România și întârzieri, notificări în timp real pentru trenul întârziat, precum și posibilitatea de a trimite comentarii.

Locul 3: Soul Player – aplicație de muzică care, pe baza căutărilor utilizatorului (de exemplu muzică relaxantă), întoarce toate melodiile care se încadrează în categoria respectivă, prin intermediul mai multor motoare de muzică (Spotify, YouTube).

Sibiu

Yellow – aplicație educațională de tip joc cu operații matematice.

Iași

Public Transport – Aplicație de transport în comun pentru locuitorii din Iași.

Timișoara

Remind a show – calendar de seriale TV cu programare zilnică și notificări pentru noi episoade.

Premiile puse la bătaie sunt o tabletă Asus VivoTab Smart, 5 Xbox-uri și certificări Microsoft. Nu în ultimul rând, aplicațiile câștigătoare intră într-un program de promovare și consultanță tehnică și design din partea Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep