HomeFeaturedFocusPreview pentru generatia a treia Photosynth, tehnologia de generare a imaginilor 3D...

Preview pentru generatia a treia Photosynth, tehnologia de generare a imaginilor 3D prin combinarea unor poze 2D

image

Microsoft a anunțat că oferă accesul public pentru preview-ul generației a treia a serviciului său Photosynth. Tehnologia de generare a scenelor 3D prin îmbinarea mai multor imagini 2D e cum gata de a fi folosită și pe imagini de înaltă rezoluție, obținute cu camerele DSLR.

Ce aduce nou versiunea a treia sunt elementele de interacțiune 3D cum ar fi explorarea în modul panoramă, schimbarea unghiului de vizibilitate, opțiunile de tip ”walk” și ”wall”. Serviciul Photosynth e unul public, orice utilzator având ocazia de a crea scene virtuale pe contul propriu. Iar ceea ce trebuie să facă este să urce în cloud-ul Photosynth un set cât mai detaliat de poze (ce au obligatoriu cam 30% suprafața comună) pe care apoi așteaptă să le proceseze automat și în final să iasă scena 3D. Aici găsiți un mic de folosire.

Cred că merită amintit că există deja aplicații pentru smartphone (pe Windows Phone în mod special) cu care se pot crea relativ ușor panorame în Photosynth.

image

Priviți serviciul ca o alternativă la StreetView-ul Google. Prin el puteți explora diverse locații de pe Pâmânt așa cum le-au văzut utilizatorii ce au creat scenele.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep