HomeFeaturedFocusRecomandare: Nokia DT 900 wireless charger

Recomandare: Nokia DT 900 wireless charger

nokia wireless charger 1

M-am jucat câteva zile cu două încărcătoare wireless Nokia DT 900 împreună cu o pernă Fatboy, sistemul de încărcare pentru Nokia Lumia 920 și aparatele similare. Ambele folosesc tehnologia Qi pentru a induce încărcarea electrică pentru al meu Nokia Lumia 920. Pentru celălalt device – Lumia 925, aflat și el pe lista aparatelor ce suportă încărcarea wireless, nu am putut folosi soluția pentru că nu am avut la îndemână o husă care să permită activarea funcției.

Ce e DT 900 de la Nokia? E un încărcător wireless, cu o formă rotunjită și într-o gamă variată de culori. Eu am avut în teste modelele pe alb și roșu. Sunt confecționate din plastic și pentru alimentare au un încărcător de 12 volți, conectabil printr-un jack.

nokia wireless charger 7

Una din fețe (cea superioară) este complet plată.

nokia wireless charger 11

Spatele are o denivelare cu rol de a asigura aderența pe suprafețele plane.

nokia wireless charger 9

Folosirea e simplă: se conectează DT 900 la priză și apoi se poziționează smartphone-ul (de preferință Nokia, dar am citit că merge și cu alte modele – Nexus 5, Galaxy S4) în așa fel încât să existe contact între suprafața superioadă a DT 900 și spatele smartphone-ului.

nokia wireless charger 2

Din momentul în care se aude sunetul caracteristic detectării de către smartphone a unei surse de curent, începe practic încărcarea aparatului. Durata de încărcare de la 0 la 100 e aproape de 3 ore, cu vreo 30% mai mult decât în cazul încărcării normale, prin cablu microUSB.

Fatboy este o pernuță în care se introduce un DT 900 și are rolul de a găzdui mai bine smartphone-ul. Pus pe pernă are șanse mai mici să se miște – soluția pare interesantă pentru folosirea în mașină, unde poziționarea exactă pe suprafața lui DT 900 poate să fie dificilă.

nokia wireless charger 4

Dacă inițial nu prea îmi dădeam seama de ce aș merge pe un încărcător wireless în locul soluției clasice, după folosire am un răspuns simplu. Gândiți-vă așa: de câte ori nu ați fost la birou în situația de a răspunde la telefon și el era conectat la încărcător?

Acum imaginați-vă că în loc să umblați să scoateți cablul din smartphone, eventual să îl scăpați din mână, îl ridicați pur și simplu de pe suportul DT 900 și când terminați de vorbit îl puneți la loc. E mai elegant și mai sigur.

Cam asta mi s-a întâmplat mie în timpul testării. Dacă nu ajungeam să folosesc un DT 900 aș fi zis în continuare că nu merită. Acum, mi-am schimbat părerea: dacă aveți un smartphone compatibil, mai investiti vreo 280 de lei și în DT 900 că nu o să vă pară rău. Mobilitatea oferită justifică prețul.

nokia wireless charger 6

Ceea ce nu am apucat să testez este cum influențează încărcarea wireless prin DT 900 durata de viață a bateriei din Lumia 920. Se poate să i se scurteze durata de viață? Posibil.

Mi-a plăcut să folosesc soluția de încărcare și cred că voi pune DT 900 pe lista produselor ce trebuie achiziționate cât de curând. Ideea de încărcare wireless îmi place și cred că de acum încolo o să vorbim tot mai mult de ea.

Ce nu îmi place al DT 900 e modul în care e construit ansamblul: priză, cablu, încărcătorul propriuzis. Multe componente, destul de greu de purtat. Mă gândeam la un moment dat că mi-ar plăcea ca DT 900 să aibă și acumulatori încorporați în așa fel încât să iau cu mine încărcătorul și să îl folosesc oriunde aș avea nevoie.

DT 900 costă în România cam 280 de lei, un preț cam mărișor. Totuși, recomand accesoriul pentru toți cei ce doresc să folosească mai simplu smartphone-ul: de câte ori pleci undeva vei dori să fie încărcat 100%. Cu un sistem de tip wireless charger (DT 900 în speță) treaba asta se poate întâmpla mai simplu: ajungi la birou, pui smartphone-ul pe încărcător. De câte ori ai nevoie, îl folosești cu ușurință și apoi îl pui la loc. Când pleci, ai șanse să fie încărcat complet de fiecare dată.

Vă las acum să vedeți și materialul video de prezentare:

Dacă tot vin sărbătorile, treceți-l și voi pe lista de cadouri. Cineva sigur se va bucura de el.

Specificații
Dimensiuni 120 x 60 x 11 mm
Greutate 93 g
Conectivitate încărcare wireless,
Power Management Qi
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep