HomeGames ArenaKaveri APU, noile procesoare AMD

Kaveri APU, noile procesoare AMD

AMD a dezvăluit noua sa generație de procesoare la CES. Nu o continuare pentru seria FX, ci noua serie APU, cu numele de cod Kaveri. Construită pe arhitectura Steamroller, cu 4 nuclee de CPU în combinație cu 8 procesoare Radeon Graphics Core Next(cu până la 512 nuclee) , Kaveri este un sistem de tip HSA, Heterogeneous System Architecture, ce permite celor două componente, CPU și GPU, să folosească mai bine aceleași resurse și să împartă în mod eficient sarcinile. Cu mențiunea că HSA este suportat doar de Windows 8. Alte sisteme de operare vor funcționa în mod normal.

Performanța acestui procesor, pe partea de CPU, este cu aproximativ 20% mai mare decât generația anterioară, din câte spune AMD, iar partea de GPU are toate beneficiile de procesare ca viaranta de sine stătătoare, precum Mantle și TrueAudio. AMD promite cam 856 GFLOPS de putere, la un consum de energie de 95W și 45W.

Kaveri va fi disponibil pe piață de săptămâna viitoare, în variantele A10-7850K și A10-770K, pentru socket FM2+, la prețul de 175 și 155 de dolari. Pe la noi, aceste prețuri se vor transforma probabil în euro.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep