HomeEvenimenteSchimbari in structura Imagine Cup 2014 la nivel national si mondial

Schimbari in structura Imagine Cup 2014 la nivel national si mondial

image

Via Valy va prezint cateva informații noi despre concursul Imagine Cup, ediția 2014: în primul rând, echipa câștigătoare a finalei locale nu va mai pleca direct la finala mondială – există o etapă intermediară (cu celelalte echipe din Europa Centrală și de Est), a cărei evaluare se va face online și în care vor intra trei echipe din România. În al doilea rând, noul ADE al Microsoft România, Simona Adam se ocupă de comunicarea informațiilor despre eveniment prin www.imaginecup.ro.

Anul acesta, sunt lansate mai multe provocări pentru a-i învăța pe studenți despre etapele de dezvoltare ale aplicațiilor și pentru a-i ajuta să-și înceapă cât mai devreme proiectele pentru una din cele trei categorii: Games, Innovation și World Citizenship. Premiile sunt intre 1.000 si 3.000 USD. Provocările sunt:

Finalele locale se vor ține în martie 2014 urmând ca cei ce trec mai departe să mai aibă o lună la dispoziție să pregătească finala națională (se va ține la jumătatea lui aprilie). De aici pleacă trei echipe la etapa intermediară – cumva se revine la formatul de prin 2005-2006 în care exista o finală regională, doar că atunci participanții se întâlneau fizic (Salonic 2005, Maribor 2006).

După fiasco-ul de anul trecut al participării României la finala din Rusia aștept cu nerăbdare să văd ce idei proaspete vor veni în competiție, care între timp a devenit și ea un incubator de afaceri unde se vor încuraja startup-urile.

Încă nu e târziu pentru cei ce participă să ia lucrurile în serios, de asta vă reamintesc un singur lucru: veniți cu ceva nou sau inovator. Gândiți de pe acum proiectul cap-coadă și nu neglijați niciunul dintre criteriile de evaluare!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. “fiasco-ul de anul trecut al participării României la finala”

    Pai bine bre, da’ până și Nina, baba mea, stie că fragmentul de mai sus trebuia să fie un link spre un articol care dezvoltă subiectul…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep