HomeFeaturedFocusUn TOP 5 aplicatii Android facute de entuziastii de pe XDA

Un TOP 5 aplicatii Android facute de entuziastii de pe XDA

Era o vreme când stăteam cu ochii pe forumul XDA și eram printre primii care experimenta orice chestie apărută nou. Așa am putut să pun Android pe HTC Diamond sau Ubuntu pe un HD2 și multe alte chestii al care am lucrat zile întregi să le fac să meargă. Acum, recunosc, nu mai am timp și nici disponibilitatea de a mai testa chestiile avangardiste publicate acolo – mă duc doar când am o problemă punctuală și am nevoie de o rezolvare rapidă, de obicei un ROM personalizat care să îmi rezolve un anumit smartphone.

Asta nu înseamnă că nu mai citesc ce se publică acolo. Așa am dat peste un TOP 5 de aplicații recomandate de XDA pentru 2013.

1. Greenify

Un fel de Task Manager care urmărește aplicațiile deschise în fundal și le oprește automat. Scopul este acela de a economisi resurse și implicit baterie. Diferă de alte aplicații similare prin faptul că nu permite reactivarea aplicației odată ce a fost închisă.

image

Detalii aici.

2. Wakelock Detector

Androidul este un sistem de operare permisiv, poate prea permisiv uneori, motiv pentru care multe aplicații își cam fac de cap și rezultatul este că bateria se consumă mult prea repede față de cum ne-am dori. Se poate face ceva împotriva acestui fenomen?

Bineînțeles că da. O aplicație de tip Wakelock Detector analizează comportamentul sistemului de operare și avertizează cu privire la aplicațiile care sunt setate să rămână ascunse în memorie sau să se activeze automat și să facă diverse chestii.

image

Ținându-le sub control ne asigurăm că obținem o autonomie mai bună și în același timp smartphone-ul răspunde mai rapid la comenzi. Folosiți aplicația că merită.

Detalii aici.

3. Focal

Focal este o aplicație Open Source care oferă o alternativă la clasica soluție de management al camerei foto pusă la dispoziției de Google în Android sau de producătorul telefonului. Focal oferă cam toate funcțiile pe care și le-ar dori cineva în soluția de management a camerei foto.

image

Panoramă, filtre, HDR, înregistrare în rafală sunt doar câteva din gama de opțiuni.

Detalii aici.

4. viper4android

Pe scurt, o soluție pentru setările delicate ale sistemului audio de pe Android. Cine era obișnuit cu opțiunile oferite de driverele unor plăci dedicate de pe Windows va fi încăntat să vadă ce poate VIPER4android.

Detalii aici.

5. Switchr

Aș putea să îi zic simplu o alternativă a task manager-ului de pe Android și ar fi la obiect: scopul este acela de a oferi o alternativă rapidă la modul în care se trece dintr-o aplicație în alta pe Android.

image

Elementul cheie: viteza.

Detalii aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep