HomeFeaturedFocusBoeing paseste în lumea smartphone

Boeing paseste în lumea smartphone

Da, ați citit bine, este vorba despre Boeing, celebru fabricant de aeronave, decis să încerce o nișa nouă. Și dacă tot se îngrijesc ei de siguranța și securitatea pasagerilor pe care în transportă, de ce nu s-ar preocupa și de siguranța și securitatea datelor pe care aceștia le stochează sau le utilizează pe telefonul mobil?

Și dacă vi se pare că ați mai auzit în ultima vreme placa cu un smartphone unic, care pune accentul pe siguranța informațiilor, am o supriză pentru voi. Produsul celor de la Boeing poartă numele de cod… Black.

Dacă specificații tehnice precum un display qHD de  4,3 inchi, un procesor dual-core ARM Cortex-A9 de 1,2 GHz sau o baterie de 1590 mAh nu vă impresionează, poate veți deveni mai sensibili la caracteristicile sale care țin de partea de securitate și ale căror denumiri cred că sună mai bine în engleză: disk encryption, hardware root of trust, hardware crpto-engine, embedded secure components, trusted platform modules sau secure boot. Mai pe românește, paranoia poate merge până acolo, încât telefonul poate șterge singur toate datele dacă detectează încercări neautentificate de accesare a acestora. Iar faptul că back-cover-ul telefonului poate fi înlocuit cu unele care conțin baterii suplimentare sau receptori și emițători satelit, ne arată destul de clar că Boeing Black nu este un telefon pentru muritorii de rând.

Și, deși nu au fost făcute încă publice detaliile comerciale care țin de acest terminal, aș putea pune pariu că nici prețul nu va fi pentru muritorii de rând. Că doar nu degeaba a dezertat Snowden! Trendul ăsta cu siguranța datelor utilizatorului trebuie să scoată niște bani!

via Boeing

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep